Siirt'te şehit düşen kısa dönem asker 26 yaşındaki Jandarma Çavuş Bahadır Aydın’ın Bursa’daki baba evine acı haberi askeri yetkiler verdi.

Osmangazi ilçesinin Akpınar Mahallesi'nde oturan Emine Zülfiye ve Muhsin Aydın çifti acı haberi alınca fenalaştı. Acılı ailenin iki çocuğunun büyüğü olan Bahadır Aydın Trakya Üniversitesi Gümrük İşletme Bölümü'nü bitirdi. Üniversiteyi bitirdikten sonra iş bulup hayata atılmak isteyen Bahadır Aydın, 4 ay önce kısa dönem olarak askere gitti. Oğlu Bahadır Aydın’ın şehadet haberini alan aile kriz geçirdi.

Şehidin amcası Fethi Aydın, yiğeni ile en son yemin merasiminde görüştüklerini belirterek, “Yemin merasiminden sonra getirdik buraya, ondan sonra uçakla Siirt’e gönderdik. Şimdi ise gelinle damadı buraya getiriyoruz. Burada askerlerimizi görünce haber aldık. Sonrada sağolsun ya da çabuk ölsün siyasetçilerimiz başımızdan gitsinler bu memlekette kurtulsun.” şeklinde tepki gösterdi.

Komşuları Gülhan Turan ise, şunları söyledi; “Annesi dün akşam görüşmüştü. İki tane yeni çektiği fotoğrafını göndermiş ve ‘iyiyim’ demiş. Dışarıya çıkmıyorum, ‘sırtımdaki çelik yelekten dolayı bütün vücudum pişik içinde’ demiş, aşırı sıcakmış. Bu gün ise babasına askerler tarafından oğlunun şehit olduğu haberi verildi ve babası ile annesi şu anda fenalaşmış.” dedi.