Kars'ın Kağızman ilçesinde PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Nurettin Öztürk'ün cenazesi, Kars Harakani Havalimanı'nda düzenlenen törenin ardından askeri uçakla memleketi Kırıkkale'ye gönderildi.

Şehidin cenazesi Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden alınarak Kars Harakani Havalimanına getirildi. Burada şehit Nurettin Öztürk için
tören düzenlendi. Bu arada protokolden izin isteyerek şehit naaşına sarılan Cahide Özdemir isimli şehit annesi törendekileri duygulandırdı. 2010 yılında şehit olan oğlu Taner Özdemir'in yasını halen tuttuğunu ve her şehit olduğunda bir canının daha gittiğini anlatan Cahide Özdemir, tüm şehitlerden helallik istedi. Düzenlenen törenin ardından evli ve iki çocuk babası Astsubay Başçavuş Nurettin Öztürk'ün naaşı askeri uçakla Ankara'ya gönderildi. Şehidin cenazesi buradan da Kırıkkale'ye götürülecek.

Şehit için düzenlenen törene Vali Günay Özdemir, 14'üncü Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Avcı, Belediye Başkanı MHP'li Murtaza Karaçanta, Jandarma Alay Komutanı Albay Murat Kınay, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, askeri erkan, emniyet personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.