Iğdır'daki saldırıda şehit düşen polis memurlarından Haluk Varlı, memleketi Van’ın Gürpınar ilçesinde gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehit Haluk Varlı’nın eşi, cenazenin defnedilmesi esnasında ‘Gitme!’ diye feryat etmesi, herkesi gözyaşlarına boğdu.

Iğdır'da terör örgütü PKK tarafından bombalı saldırı sonrasında şehit olan polislerden Haluk Varlı’nın naaşı, dün gece saatlerinde uçak ile Van Ferit Melen Havalimanı'na getirildi. Havalimanından sabah saatlerinde alınan Varlı’nın naaşı, Gürpınar’ın Yukarıkaymaz köyüne götürüldü. Öğle namazının ardından şehit için cenaze töreni düzenlendi. Törenin ardından köy mezarlığına getirilen şehidin cenaze namazı mezarlıkta kılındı. Namazdan sonra Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, şehit için helallik istedi.

Şehidin naaşı, defin için meslektaşlarının omuzuna alınırken eşinin ‘Gitme!’ diye feryat etmesi herkesi ağlattı. Cenaze, gözyaşları içerisinde toprağa verildi. Cenaze törenine Van Valisi İbrahim Taşyapan, yardımcıları, ilçe kaymakamları, Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, askeri erkan ve polisler ile çok sayıda vatandaş katıldı.