Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Ahmet Çiftaslan, memleketi Kahramanmaraş'ta son yolculuğuna uğurlandı.
Diyarbakır'dan askeri uçakla Kahramanmaraş Havalimanı'na getirilen 41 yaşındaki şehit Çiftaslan'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Necip Fazıl Şehir Hastanesi morguna daha sonra konvoy eşliğinde Merkez Dulkadiroğlu ilçesi Turan Mahallesi'ndeki baba ocağına götürüldü.

Ulu Camisine getirilen Çiftaslan'ın cenazesi meslektaşlarının omuzlarında taşınarak katafalka konuldu.

Tören sırasında babasının fotoğrafına bakan şehidin oğlu Muhammet Denizhan'a annesi Dilek Çiftaslan, babasının Türk bayrağı işlemeli gümüş yüzüğünü gösterdi.

Şehidin annesi Süheyla Çiftaslan, eşi Dilek Çiftaslan ile yakınları, tabutun başında gözyaşı döktü.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın da katıldığı törende, şehit Çiftaslan, İl Müftü Yardımcısı Bayazıt Kanat tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Şeyhadil Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.

Törene katılan protokol üyeleri, şehidin eşi, annesi ve yakınlarına taziye dileklerini iletti.

Yaklaşık 1,5 ay önce eniştesinin cenazesi için kente gelen Şehit Çiftaslan'ın doğu görevinin ardından çocuklarının eğitimi için memleketine yerleşmeyi planladığı öğrenildi.

ŞEHİT POLİS AHMET ÇİFTASLAN FOTOĞRAFLARI

Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Uzay Şahin, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Veysi Kaynak, Nursel Reyhanlıoğlu, Celalettin Güvenç, Uğur Dilipak, İlker Çitil ve İmran Kılıç ile MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, CHP Genel Başkanı Yardımcısı Erdoğan Toprak, CHP Gaziantep milletvekilleri Akif Ekici, Mehmet Gökdağ, AK Parti MKYK Üyesi Metin Doğan, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, belediye başkanları, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, dün teröristlerce ateş açılması sonucu yaralanan polis memurları Çiftaslan ve Erdur şehit olmuş, çıkan çatışmada Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını kaybetmiş, bir polis memuru ile AA muhabiri yaralanmıştı.