Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde Muş'taki mitinge görevli olarak giderken Kırşehir'deki kazada şehit olan polis memurlarının Devlet Övünç Madalyaları törenle verildi. Şehit polis memuru Ömer Aktaş’ın madalyasını, babası şehit olduktan sonra dünyaya gelen ve babasıyla aynı ismi taşıyan 5 aylık Ömer Aktaş, Vali Orhan Düzgün’den aldı.

Kayseri Valiliği tarafından Devlet Övünç Madalyası tevcih töreni Cumhurbaşkanlığı ile eş zamanlı düzenlendi. Törene, şehit Ömer Aktaş ve Abdullah Kılıç’ın eşleri ve yakınları ile gazi Ramazan Polat’ın yanı sıra Vali Orhan Düzgün, Garnizon Komutan Vekili ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Savruk ve askeri ve mülki erkân ile kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve temsilcileri katıldı.

Vali Düzgün, törende yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılını kutladığımız bu günlerde vatan sevgisinin, fedakârlığın, milli birlik ve beraberliğin öneminin bir kez daha herkes tarafından görülüp hissedildiğini söyledi. Vatanın her karışının birçok destansı mücadeleye şahit olduğunu dile getiren Vali Düzgün, şöyle devam etti: “Bastığımız topraklar birçok destansı mücadeleye şahittir. Çanakkale Savaşı, dünyada eşine az rastlanır cinsten deniz ve kara muharebelerine sahne olmuş bir savaş olması bakımından hepimizi derinden etkilemektedir. Özellikle bu zaferin, güç dengelerine göre çok zayıf olarak değerlendirilen Türk cephesi tarafından kazanılmış olması Batı dünyasında büyük bir şaşkınlık yaratmıştır. Çanakkale Savaşları, birlik ve beraberliğin yenilmez bir güç olduğunun ispatıdır. Milletimizin birlik ve bütünlüğü bugün de aynı şekilde önemlidir. Kanının rengini bayrağımıza vermiş, aziz canını vatanı uğruna feda etmiş olan şehitlerimiz, bu yüce değerlerimizin korunmasını, savunulmasını ve ilelebet yaşatılmasını bizlere emanet etmişlerdir. Çanakkale Zaferi başta olmak üzere Kurtuluş Savaşımızı kazanan bu yüksek ruha sahip milletimiz, bu gün de vatanımızı bölmek için gayret gösteren ülkeler ve onların uzantıları kanlı terör örgütlerine karşı canlarını ve evlatlarını feda etmeyi şeref saymaktadır. İçlerinden bazılarına gazilik, bazılarına şehitlik nasip olmuştur. Öyle ki; dünyada çalışarak kazanılamayacak, parayla satın alınamayacak türden yüce ve ulvi bir makamdır şehitlik ve gazilik.”

ŞEHİT EŞLERİ, ÇOCUKLARI İLE BİRLİKTE ALDI

Şehit polis memuru Abdullah Kılıç’ın eşi Esma Kılıç 4 yaşındaki kızı Ceylin Zehra Kılıç ile şehit polis memuru Ömer Aktaş’ın eşi Dilara Aktaş ise babası şehit olduktan sonra dünyaya gelen ve babasıyla aynı ismi taşıyan 5 aylık Ömer Aktaş ile birlikte geldiği törende Devlet Övünç madalyalarını Vali Düzgün’den aldı. Malul gazi uzman çavuş Ramazan Polat’a da Övünç Madalyası Vali Düzgün tarafından takıldı. Şehitlerin öz geçmişlerinin de okunduğu tören sırasında duygulu anlar yaşandı.

Tören, Fevziye – Memduh Güpgüpoğlu Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan kahramanlık şiirleri ve türkülerin okunması ile sona erdi.

MİTİNG İÇİN GÖREVLENDİRİLEN POLİS MEMURLARINI TAŞIYAN ARAÇ DEVRİLMİŞTİ

10 Mart 2014 tarihinde dönemin Başbakanı Erdoğan'ın Muş'ta yapacağı mitingde görev almak üzere Kayseri’den yola çıkan Çevik Kuvvet polislerini taşıyan araç Kırşehir'de kaza yapmıştı. Kaza da 3 polis memuru şehit olurken, 22 polis memuru da yaralanmıştı. Kazada şehit olan polis memurları Abdullah Kılıç ve Ömer Aktaş’ın ailelerine Devlet Övünç Madalyaları Kayseri’de verildi.