Savcı Kiraz'ın şehit edilişinin 1. yılı nedeniyle, Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu karşısındaki arazide hatıra ormanı oluşturuldu.

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, kamu kurum idarecileri, adliye personeliyle denetimli serbestlikten faydalanan hükümlülerce alana 2 bin fidan dikildi.

Fidan dikimi dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Kaymakam Akkoyun, fidanlığa terör saldırısında şehit olan savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ismini verdiklerini söyledi.

Kaymakamlık, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile ortak bir proje yürütüldüğünü dile getiren Kiraz, "Hakim kararıyla cezasının son dönemlerini gerçekleştiren denetimli serbestlik kapsamındaki vatandaşlarımızla fidan diktik. Cezalarını tamamlıyorlar. Bu proje çerçevesinde denetimli serbestlikten faydalanan vatandaşlarımız fidan dikim çalışmasında büyük emek sarf ettiler. Arazide yapılan gerekli çalışmaların ardından 2 bin çam fidanını toprakla buluşturduk." dedi.

Elbistan Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre de geçen yıl suça karışmış, suça sürüklenen vatandaşların sosyal yaşama kazandırılması ve bu süreçte topluma faydalı işler yaptırılması amacıyla proje hazırladıklarını belirtti.

Projeyle güzel çalışmalar yapıldığını anlatan Emre, "Hükümlü arkadaşlarımızın yaptığı bir diğer faydalı çalışma ise Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu karşısında bulunan bu boş araziye fidan dikimi oldu. Bu fidanlığa terör saldırısında şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın ismini verdik. Meslektaşıma Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum." diye konuştu.