Bingöl'ün Genç ilçesinde 24 Nisan 2012'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan jandarma uzman çavuş Kemal Özdoğan, Elbistan ilçesindeki mezarı başında anıldı. 

Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan ve Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Özdoğan'ın şehit edilişinin yıl dönümünde memleketi Elbistan ilçesinde düzenlenen anma programına katıldı.

Celepoğlu ve beraberindekiler daha sonra şehidin Yeşilyurt Mahallesi'ndeki baba evini ziyaret etti. Baba İsa ve anne Saniye Özdoğan ile bir süre sohbet eden Celepoğlu, Özdoğan'ın hatırası için özel olarak yaptırılan "şehit evi"nin açılışını yaptı.

Müzede, şehidin özel eşyaları, fotoğrafları ve madalyaları yer alıyor.

Celepoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Özdoğan'ın, Bingöl'de görev yaptığı sırada şehit olduğunu söyledi.

Görev yaptığı bölgelerde 8 şehit verdiklerini anlatan Celepoğlu, "Bizi rahatlatan ve huzurlu kılan şehidimizin kanının yerde kalmamasıdır. Şehidimiz 6 saat bulamadık. Bulduğumuzda ise sırtını bir ağaca yaslamıştı. O 6 saat bize 60 saat gibi gelmişti" dedi.

Şehitlerin hatırasını yaşatmak amacıyla şehit evleri açıldığını anımsatan Celepoğlu, şöyle konuştu:

"Hem bizlere hem de gelecek nesillere ders olsun, unutulmasın diye şehitlerimizin kullandıkları malzemelerinden oluşan bir köşe yapıyoruz. Bu bazen bir köşe bazen de bir oda şeklinde düzenleniyor. Bu 5'inci şehit evimiz oldu. Öğrencilerin burayı görmelerini istiyoruz. Bu ülkeyi bu acılar ayakta tutuyor."

Celepoğlu daha sonra aileye devlet övünç madalyası ve beratını verdi.