Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı gazi emekli astsubay Yüksel Teke, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Gelişmelerden endişe duyduklarını belirten Teke, çözüm sürecinde muhatap alınmayı beklediklerini dile getirdi.



Bu kutlu günde sevinmeleri gerekirken yaşananlardan dolayı duygularının karma karışık olduğunu ifade eden Teke, “Dolmabahçe Sarayı gibi önemli bir mekânda terör örgütünün uzantısı olan BDP ile yapılan görüşme, yine aynı kişilerin koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne kafa tutulmasına rağmen hükümet tarafından ısrarla ‘çözüm, çözüm’ diye ülkede yaşanan ‘ihanet süreci’ şehit yakınları ve gazileri derinden üzmekte.” dedi.

Vatanın bekası için canını ortaya koyan gazi ve şehit yakınları olarak canlarını niye tehlikeye attıkları ve evlatlarını niye kara toprağa verdiklerinin bilinmesini istediklerini kaydeden Teke, bu süreçte muhatap alınmayı beklediklerini belirtti. Teke, mesajında şunları söyledi: “Aziz şehitlerimizi andığımız bu günde; Çanakkale Zaferi’ni’ çok iyi algılamamız gerekli. İnsanımız, özellikle gençlerimiz, dedelerinin birlikte mücadele ettiği, şehit ya da gazi olduğu Çanakkale’yi, diğer zaferlere gerek bile duymadan, sadece Çanakkale’yi, orada kazanılan büyük zaferi gerektiği gibi bilip anlasalar, vatanımızı bölüp parçalamak adına yazılmış olan senaryoların oyuncusu olmayacaklar. Birlik ve beraberliğin ne denli kıymetli, bu topraklarda hür yaşamanın ne büyük nimet olduğunun farkına varacaklardır. Son günlerde ülkemizde yaşanan gelişmelere dair bir değerlendirme yapmak gerekirse, canımızdan aziz bildiğimiz vatan uğruna ciğerpare evlatlarını vermiş şehit ailelerimizin, kolunu, bacağını, gözünü ve sair hayati organlarını kaybetmiş gazilerimizin 'neden biz bu canı verdik, neden bu fedakârlığı yaptık, neden, neden, neden' diyerek gidişatı sorgulamalarına sebep olacak gelişmelerden endişe duymaktayız. 'Vatan da nedir ki, korumak ve kollamak bana mı düştü' diyen gençler ve yeni nesil yetişmekte.”