Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, son günlerde yaşanan terör olayları ve art arda gelen şehit haberleri sebebiyle, bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının yapılmayacağını açıkladı.

Başkan Turgut, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının iptali nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, "Son günlerde yaşanan terör olayları ve art arda gelen şehit haberleri, tüm Türkiye’yi üzdüğü gibi biz Silifke halkını da derinden üzmüştür. Ulusal bağımsızlığımız ve onun teminatı devletimiz, on yıldır emperyalizmin ve hizmetindeki terör örgütlerinin hedefi olmuştur." dedi.

Her gün ülkenin bir başka köşesinden al bayrağa sarılı şehit cenazeleri kaldırılmakta olduğunu ifade eden Başkan Turgut, "Yapılan saldırıların artık kınama ve protesto eylemleri ile geçiştirilemeyecek kadar yoğun olması hepimizi çok üzmektedir. Halkımızın her zorluğun üstesinden geldiği gibi bu hain olaylar karşısında da soğukkanlılığını sürdüreceğinden şüphemiz yoktur. Halkımız yine birlikte, kardeşçe gönenç içinde bir yaşam sürdürecek ve Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkacaktır. Bu inançla başta kayıplar veren Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatımız olmak üzere Türk halkına başsağlığı dilerken ailelerin acılarını paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.