Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 7 Haziran seçimlerinde aldıkları oyların yüzde 50'den daha büyük olduğunu söyledi. Demirtaş, “Aldığımız oy yüzde 13 olabilir ama etkisi yüzde 50’den daha büyük oldu. Sarsıcı oldu. Aldığımız oy domino etkisi yaptı. Dikkat edin o günden buyana bir çok yerde siyasi hamleler hızlanıyor." dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şişli Kent Kültür Merkezi’nde gençlerle buluştu. Demirtaş, “Güçleri olsa Türkiye’nin her yerini satabilecek anlayışa sahipler. Toplumsal tepki ve muhalefet olmazsa ülkenin denizlerini satabilecek anlayışa sahipler. Bırakın sahilleri denizleri bile satabilirler.” açıklamasını yaptı.

‘ALDIĞIMIZ OYLAR DOMİNO ETKİSİ YAPTI’

7 Haziran seçimlerinde HDP’nin aldığı oyların çok önemli olduğunu kaydeden Demirtaş, “Aldığımız oy yüzde 13 olabilir ama etkisi yüzde 50’den daha büyük oldu. Sarsıcı oldu. Aldığımız oy domino etkisi yaptı. Dikkat edin o günden buyana bir çok yerde siyasi hamleler hızlanıyor. Bunların hepsi bizim etkimiz olmasa da domino etkisi yaratan bir durum ortaya çıkardı. Çünkü Ortadoğu'da kendisini alt emperyal bir güç olarak gören AKP iktidarı Türkiye’de artık devrildi. AKP’ye biat etmeyen, inanmamış ve hatta AKP’ye sıkı sıkıya bağlı olmayan herkes tehdit ve düşman olarak toplanmış durumda. Bizi ya bu ülkeden kovacaklar yada yakalayacaklar başka hiçbir seçenek tanımadılar.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren Demirtaş şöyle devam etti: “Bir tür hilafet sistemi diyebileceğimiz kendisini de dini lideri olarak tanımlandığı bütün İslam ülkeleri ve toplumlarının lideri olarak konumlandığı bir şahsiyet ve siyasi kimlik olarak hazırladı. Sarayın inşa edilme nedeni budur. Sarayın mimarisinden ihtişamına kadar hepsi onun için planlanmıştır. Yoksa kişisel olarak lüks düşkünü olduğu için değil. Saray yeni bir siyasi düşüncenin sembolüdür. Tarihsel bir geçişin sembolüdür.”