Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, siyasi parti ismi vermeden seçimin tekrar edilmesine sert eleştirilerde bulundu. Özgündüz, “Taht sevdası, koltuk sevdası milli sevdamızın önüne geçmiş maalesef. Bir takım siyasi liderlerimiz bu taht ihtirası yüzünden gerdikçe geriyor bu ülkeyi. ‘Ben beğenmedim bir daha yapın’ deme gibi faydasız, ülke için yararı olmayan bu tür oyunlardan vazgeçip ülkemizi aydınlığa çıkaracak bir meclis ve parlamento oluşturulur, dileğim bu. Babanın cebinden mi veriyorsun bu seçim masraflarını?” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, milletvekilleriyle birlikte Türkiye Caferileri Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, siyasi partileri isim vermeden eleştirdi. Özgündüz, “Siyasiler gerdirmezse her türden vatandaşlar beraber aynı apartmanda yaşıyor. Onlar germezse vatandaş gerilmez. Vatandaş kardeşçe geçiniyor. Taht sevdası, koltuk sevdası milli sevdamızın önüne geçmiş maalesef. Bir takım siyasi liderlerimiz bu taht ihtirası yüzünden gerdikçe geriyor bu ülkeyi. Buna kimsenin hakkı yok. İktidarda bugün biri yarın öteki olur. Onlar yolcu millet hancıdır. Milletin basiretli olmasını temenni ediyorum. Siyasilerin oy kaygısıyla yarattığı gerilime kapılmadan sandığa gidip reyini atar gelir yine kardeş kardeş yaşamaya devam eder.” diye konuştu.

Yeni oluşacak Meclis’in hayırlı olmasını dileyen Özgündüz, şöyle devam etti: “Ben bütün partilerimizin milli birliğimize, barışımıza hizmet edecek eylem ve söylemlerle milletimize rehberlik etmelerini bekliyorum. Sonuçlar ne olursa olsun herkes katlanmak zorundadır. ‘Ben beğenmedim bir daha yapın, ben beğenmedim bir daha yapın’ deme gibi faydasız, ülke için yararı olmayan, artık bu tür oyunlardan vazgeçip ülkemizi aydınlığa çıkaracak bir meclis ve parlamento oluşturulur, dileğim bu. Babanın cebinden mi veriyorsun bu seçim masraflarını? Ülkemiz için milletimiz için hayırlı olan neyse Allah’tan bunu diliyorum.