Hatay'ın Erzin ilçesinde, geçen eylül ayında meydana gelen sel felaketinde yıkılan köprünün yenisi yapılıyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan köprünün 3 ay içerisinde bitirilmesi bekleniyor. 749 bin TL ihale bedeli olan köprüde, yüzde otuz kırım bedeli uygulanacak. Köprü için temel atma töreni de düzenlendi.
5 kişinin hayatını kaybettiği selde yıkılan ve Hürriyet Mahallesinde bulunan köprünün bir türlü yapılmaması büyük tepkilere neden olmuştu. Geçtiğimiz günlerde de vatandaşlar köprü üzerinde davullu zurnalı eylem yapmışlardı.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, Fen İşleri Daire Başkanı Ekrem Baldıran, sivil toplum kuruluşu başkanları ve parti temsilcileri katıldı.Saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşından sonra konuşmalara geçildi.
Hatay’da yaşayan tüm vatandaşların başkanı olmaya gayret gösterdiklerini söyleyen Başkan Lütfi Savaş, “Son yılların en kurak yazını geride bırakmıştık. Yağmur yağdığı için rabbime sabaha kadar dua ettim. Sevincimden uyuyamadım. Ama sabahın ilk ışıklarında Erzin ilçesinde büyük bir felaket olduğunu duydum. Büyük sıkıntı yaşadık ve bu sıkıntıda da 5 hemşerimizi kaybettik. Bu köprüde o felakette yıkıldı. Aradan 6 ay geçti. Yenisini yapmak bugüne kısmet oldu. Biz o gün söz verdik bu köprüyü yapacağız diye. Kamu hizmeti yapmak kolay değil. Resmiyete uymak zorundasınız. İhale süresi var. Bekleme süresi var. İş bugünlere kadar uzadı. Kısmet olursa iş günü 4 ay ama biz inşallah 3 ayda bitirmeyi düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Erzin’in büyük sorunları olduğuna da dikkat çeken Lütfü Savaş, ilçe halkına sağlıklı içme suyu sözü verdi. Lütfü Savaş, “Erzin büyük sorunları var. Bu sorunlardan bize düşeni biz yapacağız. Ortak kısımları ilçe belediyesi ile birlikte çözeceğiz. Erzin deki birikmiş sorunları inşallah bu kalan dört yıl içerisinde maksimum seviyede çözmeye çalışacağız. Erzin'de bu sene sonbahar gelmeden içme suyu şebekesine başlamak istiyoruz. Bunu yapacak kudretimiz var ama bize inanacaksınız ve dua edeceksiniz. Hep birlikte ilçeyi kalkındıracağız.'' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Lütfü Savaş ve Kasım Şimşek temele ilk harcı birlikte attı.