Mübarek geceyi Selimiye Camii'de geçirmek isteyen insanlar, civar il ve ilçelerden şehre akın etti. Mevlit kandili nedeniyle insanlar akşam namazı öncesinde camiye gelmeye başladı. Akşam namazını kılan cemaat, din görevlilerin okuduğu Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahileri dinledi.

Ardından Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu'nun verdiği vaazın ardından duaya hep birlikte eşlik etti. Yatsı namazını kılan cemaat cami çıkışında Vali Dursun Ali Şahin'in ikram ettiği bin kişilik mevlit şerbetinden içti. 

Burada bir açıklama yapan Vali Şahin, Cuma ve yılın ikinci günündeki kandil gecesinde bir Osmanlı geleneğini başlattıklarını söyledi. Bu geleneği bundan böyle kandil gecelerinde sürdüreceklerini anlatan Vali Şahi, “İnşallah sadece burada değil yine selatin camilerinde, ulu camide ve üç şerefeli camiinde de sadece kandil gecelerinde bu geleneğimizi sürdüreceğiz.” dedi.

Bütün Edirne halkının yeni yılını kutlayan Vali Şahin, “Cuma mübarek olmasını diliyorum ve nice kandillere ulaşmasını, ömürlerinin uzun ve sağlıklı olmasını diliyorum.” açıklamasını yaptı.