DİSK, KESK, TMMOB ve TTB Soma faciasının birinci yıldönümü olan 13 Mayıs 2015’te Türkiye genelinde alanlara çıkarak tüm illerde kitlesel basın açıklamaları gerçekleştirecek, 16 Mayıs Cumartesi günü ise Soma’da bir miting düzenleyeceğini duyurdu.

DİSK Başkanı Kani Beko, KESK Eş Başkanı Lami Özgen, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı ve TTB Başkanı Bayazıt İlhan, Soma faciası yıldönümünde yapılacak eyleme ilişkin TMMOB merkezinde ortak basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, 13 Mayıs 2014’te Soma’da yaşamını yitiren tüm maden emekçilerini anmak için, iş cinayetlerine dikkat çekmek ve sorumlularının açığa çıkartılması için, 13 Mayıs’ta tüm illerde anma etkinlikleri düzenleyeceklerini, 16 Mayıs’ta da Soma’da bir miting düzenleyeceklerini söyledi.

Soğancı, ‘’Biz emek-meslek örgütleri DİSK, KESK, TMMOB ve TTB olarak, ülkemizin tüm emekçilerini, yoksullarını, işsizlerini, kadınlarını, erkeklerini, gençlerini, yaşlılarını, örgütlü örgütsüz tüm insanlarımızı iş cinayetlerine, işçi katliamlarına karşı ortak mücadeleye çağırıyoruz. Bu mücadele için Mart ayında 'Kader Değil! Fıtrat Değil! Kaza Değil! Cinayet!' başlığı ile başlattığımız imza kampanyamıza tüm emekçileri, emek dostlarını, halkımızı destek vermeye çağırıyoruz.’’

‘TALEPLERİ YENİ MECLİSE TAŞIYACAĞIZ’

İmza kampanyasıyla dile getirdiğimiz talepleri 7 Haziran seçimlerinden sonra oluşacak yeni Meclis’e taşıyacaklarını belirten Soğancı şöyle devam etti: ‘’Soma faciasının birinci yıldönümü olan 13 Mayıs 2015’te Türkiye genelinde alanlara çıkarak tüm illerde kitlesel basın açıklamaları gerçekleştireceğiz. 16 Mayıs Cumartesi günü ise Soma’da bir miting düzenleyeceğiz. Soma’da yakınlarını yitiren ailelerin yanında olmak, Soma’yı unutmadığımızı, unutturmayacağımızı, bu işin takipçisi olacağımızı göstermek için bir kez daha Soma’ya gideceğiz. Bizler DİSK-KESK-TMMOB-TTB olarak tüm işçi sınıfını, emekçileri ve emek dostlarını, Soma’daki işçi kardeşlerimiz için, güvenceli iş ve insanca yaşam hakkımız için bu etkinliklerde yanımızda olmaya çağırıyoruz. Yüzyılın en büyük iş faciasını, 301 canımızı unutturmamak için 13 Mayıs’ta tüm illerde alanlarda, 16 Mayıs’ta Soma’da olacağız. Yüreği insandan yana atan herkesi, tüm emek dostlarını, siyasi partileri, demokratik kitle örgütlerini ve halkımızı bu mücadelemizde birlikte olmaya davet ediyoruz.’’ diye konuştu.