Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, maça oyun olarak baktıklarında kaliteleri, kazanma arzuları ve oyun üstünlüğü açısında iyi bir mücadele ortaya koyduklarını söyledi.

Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanş karşılaşmasında Gençlerbirliği’ni 3-2 mağlup eden Bursaspor, adını yarı finale yazdırdı. Maç sonrası açıklamalarda bulunan Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, ilk maçta da oyun üstünlüğünün kendilerinde olduğunu belirterek, "Bu da rakibimizin moral değerini üst seviyelere çıkarmıştı ve umutlu olarak maça çıktılar. Bu maçta da yine oyun üstünlüğü bizdeydi, iyi başladık, iyi pozisyonlar bulduk ama beklemeyen hatalı şekilde goller yedik. Bizim takımda maalesef başımıza gelen hadiseler. İlk yarıda 2-0 mağlup duruma düştük. Oysa tam tersine en az 3-0 bizim öne geçmemiz gerekiyordu. İyi tarafımız ne olursa olsun maçı hiçbir zaman bırakmadık. Rakip 10 kişi kalmasına rağmen dirençli oynadı. İkinci yarıda da hatalar yaptık. Onları biraz daha düzeltebilsek daha iyi takım olacağız. Oyun olarak baktığımız zaman kalitemiz, kazanma arzumuz ve oyun üstünlüğümüz iyi. Bunları geliştirip diğer eksiklikleri gidermek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yarı finalde büyük bir ihtimalle Fenerbahçe ile karşılaşacaklarını belirten Güneş, "Fenerbahçe'nin gücünü biliyoruz, zaten hem ligde hem de kupada iddialı bir takım. Kendimizi test etme bakımından da iyi maç olacak. Fenerbahçe ile 3 maçımız olacak; 2 kupa, 1 lig maçı oynayacağız. Umarım bundan alnımızın akıyla çıkarız. Ama kabul etmek lazım ki onlar maça başlarken önce favori görünüyorlar. Biz de bunu değiştirmek istiyoruz." dedi.

Maçtan sonra konuşan Bursaspor kalecisi Harun Tekin ise maça iyi başladıklarını söyleyerek, duran topta basit bir hatadan gol yediklerini kaydetti. Harun Tekin, “Maçı çevireceğimizi biliyorduk, o güç bizde vardı. Takım arkadaşlarıma inanıyordum, herkes birbirine güveniyordu. Maçı çevirdiğimiz için mutluyuz. İnşallah kupayı almak istiyoruz.” diye konuştu.

Olası bir Fenerbahçe eşleşmesini değerlendiren Tekin, Fenerbahçe’nin güçlü bir rakip olduğunu belirterek şöyle devam etti: "Ama biz bu sene inançlıyız. Kupayı Bursa’da kaldırmak istiyoruz. Bu hafta da Fenerbahçe ile oynayacağız. İnşallah iyi hazırlanıp o maçtan da 3 puan almak istiyoruz."

Bursaspor golcü futbolcusu Fernandao da maça korkarak başladıklarını söyledi. Fernandao, maça bekledikleri gibi başlayamadıklarını vurgulayarak, ''Ama maçın her saniyesinde maçı çevirebileceğimizi biliyorduk. İkinci yarıda soyunma odasından çıkarken bu düşünceyle çıktık. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız dedik. O yapmamızda 3- 2’lik bir galibiyet getirdi. Biz çalışacağız. Ellimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Her maçı kendi içinde ele almak lazım. her maçta elimizden gelenin en iyisini yaparsak bence hiç de zor olmadığını düşünüyorum." dedi.

Transfer ile ilgili bir soruya da cevap veren Fernandao, şu ifadeleri kullandı. "Ben hiçbir şey düşünmüyorum. Benim kafamda bunların hiç biri yok. Benim kafamda sadece Bursasporla elimizden geldiğince en iyi yerde bitirmek var. bunun dışında da hiçbir şey yok kafamda."