Üsküdar sahilinde arkadaşları ile birlikte serinlemek için iskeleden denize atlayan Afgainstan uyruklu bir genç, akıntıya kapılarak suda boğuldu. Sahil güvenlik ekipleri tarafından denizden çıkartılan gencin isminin Seyid Ahmet (18) olduğu öğrenildi. Afganlı gencin cesedi incelemelerin ardından Adli Tıp'a kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, kendisi gibi Afganistan uyruklu olan arkadaşları ile birlikte serinlemek isteyen Seyid Ahmet saat 15.00 sıralarında Üsküdar'daki Eminönü-Karaköy iskelesine geldi. İskelenin korkuluklarına tırmanan Afganistan uyruklu gençler buradan denize atladı. Ancak boğazın ve vapurların oluşturduğu akıntıya kapılan gençler yorgun düşerek karaya çıkamayınca panik yaşadı. Bu sırada gençlerin zor durumda olduğunu gören diğer vatandaşlar da yardım için suya atladı. Ancak tüm çabalara rağmen diğer iki genç kıyıya çıkmayı başarırken Seyid Ahmet iskelenin altına sürüklenmekten kurtulamadı. Sahil Güvenlik ekiplerinin olay yerine gelmesiyle Ahmet iskelenin altından çıkartılarak bot ile karaya getirildi. Ahmet'in yapılan muayenesinde hayatını kaybettiği belirlendi.

Gençlere yardım için suya atlayan Rıdvan Yanca isimli vatandaş da bir kişinin kendi imkanları ile karaya çıkmayı başardığını bir diğerinin ise kendisinin yardım etmesiyle karaya çıktığını söyledi. Yanca boğulan gencin ise kendisine tutunarak üzerindeki giysiyi yırttığını ancak kurtulamayarak iskelenin altına sürüklendiğini söyledi. Olayı gören diğer gençler de yabancı uyruklu gençlerin korkulukların üzerinden denize atladıklarını bir süre sonra da boğazın ve vapurların oluşturduğu akıntı nedeniyle karaya çıkamadıklarını söyledi.

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarını tamamlamasının ardından Afganlı gencin cesedi Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.