Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel, 14 Aralık’ta yapılan demokrasi ve medyaya darbe operasyonunda gözaltına alınıp tutuklanan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’yı Silivri’de ziyaret etmek için Adalet Bakanlığı’na başvurdu. Bakan Bekir Bozdağ, hiçbir gerekçe göstermeden bu talebi reddetti. Sertel, Karaca’nın İGC üyesi bir gazeteci olduğunu ve kendilerinin onun masum olduğuna inandıklarını belirterek, “Sayın bakan, ziyaretimizi neden reddettiğini açıklamalıdır.” dedi.

14 Aralık 2014'te gazetecilere yönelik düzenlenen ve medyaya darbe anlamı taşıyan operasyonda Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca gözaltına alınmıştı. Her iki gazeteci, 80 saatten fazla emniyette tutuldukları halde kendilerine tek bir soru bile sorulmadı, 80 saat sonra ifadeleri alındı. Adliyeye sevk edilen gazetecilerden Dumanlı serbest bırakılırken Karaca ise bir dizi film gerekçe gösterilerek tutuklandı.

Hukuksuzluğun yaşandığı ilk günden bu yana gazetecilere destek olan TGF Genel Başkanı Sertel, Silivri Cezaevi’ndeki Karaca’yı bir grup gazeteciyle birlikte ziyaret etmek istedi. Adalet Bakanlığı’na izin için başvurduklarını ancak Bakan Bozdağ'ın izin vermediğini söyleyen Sertel, “Hidayet Karaca bizim üyemiz. Kendisini İGC Başkanı olarak ben, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Halil Hüner, İGC Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Misket Dikmen ve Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Çimen’le birlikte ziyaret etmek için Adalet Bakanlığı’na başvurduk. Bakanlık ret kararı verdi. Gerekçeyi sorduğumuzda, sayın bakanın uygun görmediği iletildi. Ben geçmişte bütün tutuklu gazetecileri ziyaret eden bir insanım. Tutuklu insanı ziyaret etmek, hem insani bir durum hem de üyemiz olması sebebiyle bizim için önemli. Bizim üyemizin cezaevine düşmesi, onun suçlu olmasını gerektirmiyor. Bizim onun yanında olmamız gerekir diye düşündük, düşünüyorum. Bizim için o arkadaşımız masumdur, tâ ki suçluluğu kanıtlanıncaya kadar ama öyle bir suç isnat etmeden tutukluluk sürüyor. Biz kendisini ziyaret edip hem üyemizin hakkını hukukunu korumak hem de ne demek istediğini öğrenmek için böyle bir talepte bulunduk. Reddedilmesini ben uygun karşılamıyorum. Karar bakanlığın kararıdır ama neden izin vermediğini açıklaması gereken bence bakan olmalıdır.” dedi.