CHP'de yapılan ön seçimlerde İzmir 2'nci bölgeden 3'üncü sırada çıkan ve Haziran ayında yapılacak seçimlerde 6'ncı sıradan aday gösterilecek olan eski İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atila Sertel, hedefinin milletvekili ve ardından Basın Sorumlu Devlet Bakanı olmak olduğunu söyledi.

Ön seçimlerin ardından ilk basın toplantısını iki dönemdir başkanlığını yürüttüğü İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyeleriyle yapan Atila Sertel, meslektaşlarına teşekkür etti. İGC üyeleri ve basın mensuplarının katıldığı toplantıda konuşan Sertel, CHP'deki önseçimde İGC'nin önemli bir sonuç çıkardığını söyledi. Sertel, "Genel Başkanı ayrı tutuyorum. Genel Başkanla yarışılmaz. Bu nedenle ön seçimden tutukluluğu süresince yanında olduğumuz İGC üyesi Mustafa Balbay birinci, ardından da ben çıktım. İzmir Gazeteciler Cemiyeti 69 yıllık tarihinde ilk kez Ankara’ya iki vekil birden gönderecek. Bu mesleğimiz için, İzmir için çok önemli." dedi.

'HER ŞEY HAYAL KURMAKLA BAŞLAR'

CHP’nin hedefinin iktidar, kendisinin hedefinin de Basından Sorumlu Devlet Bakanlığı olduğunu tekrarlayan Atila Sertel, şunları söyledi: "Bu hedefimin makam peşinde koşmak olarak algılanmamasını istiyorum. Bunu bu iktidar boyunca basın ve ifade özgürlüğünden yoksun bırakılan meslektaşlarımız için, haksız, hukuksuz yere tutuklanan meslektaşlarımız, muhalif haber yaptığı için işinden uzaklaştırılan gazeteciler için istiyorum. TRT’de, Anadolu Ajansı’nda, RTÜK’te, Basın İlan Kurumu’nda, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nde yapılan tüm atamaların torpille, yandaş olup olmamakla değil olması gerektiği gibi liyakatla yapılması için istiyorum. Bu isteğime kimileri bıyık altından gülebilir, kimileri hayal görüyorsun diyebilir. Ancak her şey hayal kurmakla başlar. Hedef CHP iktidarı, hedef devlet bakanlığı. Bu hedefler doğrultusunda ‘topal karınca’ misali, inançla, kararlılıkla ilerleyeceğim."

‘MADDİ İMKANSIZLIKLAR İÇİNDE YARIŞTIK’

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nden ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu’ndan aldığı pozitif enerji ile yola çıktığını ifade eden Sertel, bu enerji ve kendisine duyulan güven sayesinde ön seçim çalışmaları boyunca yaklaşık 8 bin kilometre yol yaptığını söyledi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu dahil 81 aday adayının yarıştığı ön seçimin müthiş bir atmosferde geçtiğini belirten Sertel, "Zorlu bir yarışta, kimseyle kavga etmeden, kimse hakkında kötü söz söylemeden zafere ulaştık. Ön seçime maddi imkansızlıklar içinde katıldım. Gönüllü arkadaşlarım maddi imkansızlıklar içinde canla başla çalıştılar. Bizim çok paramız yoktu. Sokaklara belki çok sayıda pankart asamadık ama pankartı gönüllere astık. Gönüllerdeyim önemli olan bu. Tek kör kuruş almadan tek lira yardım almadan seçime girdim. Tek kişiye yemek bile ısmarlamadan, namusumuzla, şerefimizle bu zaferi kazandık." diye konuştu.