Dünyada nesli tükenmekte olan 27 türle birlikte 187 çeşit kuş türünü bünyesinde barındıran ‘Seyfe Gölü Kuş Cenneti’nde havaların ısınması ile kuş sayısında artış gözlendi. Bu günlerde Seyfe Gölü'nde ördek, angıt, balıkçıl, martı gibi kuşlarla birlikte binlerce flamingo ve turnayı da görmek mümkün.

Seyfe Gölü Ekoloji Dernek Başkanı Makine Mühendisi Ömer Çetiner, düzenlediği basın toplantısında, “Seyfe Gölü’ndeki su miktarı son yağışlarla birlikte az da olsa yükseldi. Bu kadar az suya rağmen, şu an binlerce, flamingo ve turna mevcut. Kış sezonu içinde ördek, angıt, balıkçıl ve martı vardı. Yağmurların son zamanda bir miktar yağması ve havaların az da olsa ısınması ile birlikte binlerce flamingoyu görebiliyoruz. Turna kuşları da geldi." dedi
Bu durumun kendilerini son derece mutlu etmesine rağmen, göl suyunun henüz istenilen seviyede olmadığını ifade eden Ömer Çetiner, Seyfe Gölü hakkındaki endişelerini dile getirerek, "Eğer önümüzdeki günlerde yağışlar aynı şekilde devam etmezse, yaz aylarında sıcaklıkların artmasıyla su seviyesi de azalacaktır." diye konuştu.

Seyfe Gölü’nün varlığını sürdürebilmesi için alınacak tedbirleri de sıralayan Çetiner, "Önemli olan göle su girişini engelleyen faktörleri ortadan kaldırmaktır. Şu an Seyfe Gölü'nde su seviyesinin düşmesini etkileyen yan unsurlar için çalışmalar devam ediyor. Göle su akışı sağlayan pınarlardaki tehditleri ortadan kaldırmak veya azaltmak zorundayız. Burada biraz daha hızlı hareket eder, alınacak tedbirleri takip eder ve bunların düzgün uygulandığını görebilirsek, gölü bizden daha çok seven binlerce çeşit kuş gelmeye devam edecek. Seyfe Gölü Kuş Cenneti’ndeki güzellikler devam edecektir. Çünkü Seyfe, Kırşehir için olmazsa olmaz önemli bir sulak alanımız. Ramsar Sözleşmesi koruma sınıfına sahip olan ender bölgelerden birisi. 187 çeşit kuş türü, endemik bitkileri, dünyada nesli tükenmekte olan 27 adet kuş türünü bünyesinde barındırması, tarihi İpek Yolu üzerinde olması ile dünyada ve Türkiye’de önemli, turistik ve birinci derece sit alanlarından bir tanesidir." ifadelerini kullandı.