Şifa Üniversitesi Hastanesi, çocuk kalp damar cerrahisi alanında ilk yan dal uzmanlık öğrencisini mezun etti. Doç. Dr. Faik Fevzi Okur, Şifa Üniversitesi'nin kalp damar hastalıklarında Türkiye'nin referans hastanesi olduğunu belirterek, "36 yıllık sağlık tecrübemizi genç kuşağa aktarıyoruz." dedi.

Şifa Üniversitesi Çocuk Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'nda 2013 yılında yan dal uzmanlığına başlayan araştırma görevlisi Dr. Serkan Seçici, uzmanlık eğitimini tamamladı. Dr. Seçici için düzenlenen törene Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz, Şifa Üniversitesi Hastanesi Tıbbi Direktörü Doç. Dr. Faik Fevzi Okur, Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Emin Alp Alayunt ve bölüm doktorları katıldı. Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz, yan dal uzmanlığı süresince gösterdiği başarıdan dolayı Seçici'yi tebrik ederek plaket sundu.

Çocuk kalp damar cerrahisi uzmanı olarak Bursa Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi'ne atanan Dr. Seçici, görevine burada devam edecek. 2013 yılı mart ayında yan dal uzmanlık eğitimine başladığını belirten Dr. Seçici, "Burada çok güzel bir ortamda 2 yıl geçirdim. Eğitimimi tamamladığım için mutluyum, ancak buradan gideceğim için de üzüntü duyuyorum. Mecburi hizmetimi yapmak üzere Bursa'ya gidiyorum." dedi.

KALPTE REFERANS HASTANE

Bugüne kadar 20 binin üzerinde kalp ameliyatı yapan Şifa Üniversitesi Hastanesi'nin Türkiye'de ve yakın coğrafyada referans hastane olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Faik Fevzi Okur, "Arkamızda 40 yıla yaklaşan bir sağlık hizmeti tecrübesi var. 4 bin tanesi çocuk olmak üzere bugüne kadar 20 binin üzerinde kalp ameliyatı gerçekleştirdik. Bütün bu deneyimlerin bize yüklediği bir sorumluluk vardı. Şifa Üniversitesi ile birlikte bu bilgi ve birikimlerimizi aktarma, çoğaltma ve sorumluluğumuzu yerine getirme imkanı bulduk." diye konuştu.

Türkiye'nin, Avrupa'nın en büyük hava ambulans filosuna sahip olduğunu da belirten Doç. Dr. Okur, "Hastanemizde çok düşük kilolarda ve henüz birkaç saat önce doğmuş bebeklere dahi kalp ameliyatı yapılıyor. Ülkemizin her bölgesinden ve yurt dışından bize çocuk hastalar geliyor. Özellikle doğumsal anomalilerde adeta dakikalarla yarışıyoruz. Bu noktada hava ambulansları ameliyatlardaki başarı şansımızı arttırıyor." bilgisini verdi.