Dünya Hemşireler Günü, Şifa Üniversitesi ve hastanelerinde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü akademisyen ve öğrencilerinin organizasyonu ile Buca Kampüsü'nde yapılan program Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Kerziban Yenal ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Tolgahan Acar’ın konuşmalarıyla başladı. Ardından Uluslararası Hemşireler Birliği'nin 2015 yılı teması olan, "Hemşireler; Değişim İçin Güç: Etkin Bakım, Etkin Maliyet" konulu panele geçildi.

Panelde İzmir Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Havva Arslan Yürümezoğlu "Etkin Bakım", Şifa Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. İbrahim Hacıbeyoğlu ise "Etkin Maliyet" konusunda birer sunum yaptı. Şifa Üniversitesi hastanelerinin sağlık hizmetlerindeki 32 yıllık deneyimine vurgu yapan Hacıbeyoğlu, “Bizim için hastanın en iyi koşullarda sağlığına kavuşması çok önemlidir. O yüzden tüm maliyetler ve mali konular ikinci planda kalır. Farklı kurumlar, değişik tıbbi cihazlar kullandıkları halde bizler, ilk günkü hedeflerimizden hiç şaşmadan her zaman en son teknolojilere yatırım yaptık. Bunu böyle yapmasaydık, bugün Şifa Üniversitesi hastaneleri gibi bir marka doğmazdı.” dedi.

'HEMŞİRESİZ HASTA MEMNUNİYETİ OLMAZ'

Hemşirelerin sağlık sistemindeki rolüne de değinen Yrd. Doç. Dr. Hacıbeyoğlu, “Hemşirelerimizin fikirlerine her zaman çok önem veriyoruz, çünkü sağlık sisteminin omurgasını siz değerli hemşirelerimiz oluşturuyorsunuz. Hemşirelik hizmeti, hasta bakımında çok önemlidir. Bir ameliyatta hekim, hasta ile iki saat birlikte oluyor ama ameliyat bittikten sonra hemşire kardeşlerimiz, o hasta ile bir hafta ilgileniyorlar. Bizim kurum olarak övündüğümüz özelliklerimizden bir tanesi, hasta bakımımızın çok iyi olmasıdır. Bu yüzden hemşireleri, sağlıkçıları kendimiz yetiştirelim, dört yıl Şifa kültürü ile yetişsinler, bilgi birikim ve deneyimle en iyi hizmeti versinler arzusuyla üniversitemizi kurduk. Hemşirelik Bölümümüz bu sene ilk mezunlarını verecek.” diye konuştu.

STAJ ANI YARIŞMASI

Panelin ardından ödül törenine geçildi. 14. Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresi’nde Poster Bildiri 1.’si olan Şifa Üniversitesi öğrencileri Gönül Aktaş, Özlem Koca ve Fatih Karataşlı ile danışman hocaları Yrd. Doç. Dr. Berna Dizer’e ödülleri verildi. Staj Anı Yarışması’nda da, "Her Ölümden Pay Devşirmek" isimli yazısı ile birinci olan Hemşirelik 3. sınıf öğrencisi Maide Kutluca, "Ölümle Yaşam Arasında Bir Hemşire" konulu yazısı ile ikinci olan 4. sınıf öğrencisi Özgenur Kulu ve, "Açılın Ben Hemşireyim" yazısı ile üçüncü olan 4. sınıf öğrencisi Merve Orpak’a ödüllerini, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Hacıbeyoğlu verdi. Yetenek Biziz Yarışması'nda ise Elanur Demir, Merve Dizdaroğlu, Ecem Merve Karagöz, Hicran Akkaş ve Maide Kutluca, hazırladıkları proje ile ödül sahibi oldular. Ödül töreninin ardından Şifa emektarları da unutulmadı. Hemşirelik mesleğinde 20 yılını dolduran Doç. Dr. Kerziban Yenal ve Yrd. Doç. Dr. Berna Dizer’e plaket verildi. Programın kapanışını, Şifa Üniversitesi müzik grupları yaptı.