Türkiye’nin ilk sağlık üniversitesi Şifa, bu yıl ilk mezunları ile birlikte farklı bir heyecan yaşıyor. Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik, Belenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümlerinden 182, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan da 230 olmak üzere toplam 412 öğrencinin mezun olacağı üniversitede, mezuniyet heyecanı dışarıya taştı. Mezuniyet töreninden önce İzmir Hilton Otel’de düzenlenen yemeğe de bu heyecan damga vurdu. Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Vural, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhittin Akyıldız başta olmak üzere Şifa Üniversitesi’nin bütün yönetici ve akademisyenlerinin de hazır bulunduğu mezuniyet yemeğinde duygulu anlar yaşandı. Mezun öğrenciler adına yapılan konuşmalar ve yine mezun olacak öğrencilerin hazırladığı kısa filmler, salonda bir duygu atmosferi oluşturdu.

Burada öğrencilere seslenen Rektör Ateş, en az mezunlar kadar heyecanlı olduğunu belirterek, sağlık sektörünün yeni profesyonellerine bir hatırlatmada bulundu. Öğrencilik psikolojisini kesinlikle terketmemelerini isteyen Ateş, “Bugün sadece lisans ve ön lisans eğitimlerinizi bitirdiniz ancak bilgi talep etmekten, öğrenci olmaktan hayatınızın hiçbir döneminde vazgeçmeyiniz.” dedi. Şifa Üniversitesi’nin ilk dört yılında rekorlara imza attığını, Türkiye’deki 182 üniversite arasında sürekli ilk sıralarda yer aldığını belirten Prof. Dr. Ateş, “Şifa Üniversitesi, 4. yılını dolduruyor ancak bu dört yılda birçok fakültesi ile sıralamanın en üstünde yer aldı. En yüksek puanlı öğrencilerin tercih ettiği üniversite oldu. Toplam öğrencisi ile oranladığınızda Türkiye’nin yurtdışına en fazla öğrenci gönderen üniversitesi oldu ancak Şifa Üniversitesi’nin öğrencilerine kattığı, bunların da ötesinde değerler var. Biliyorsunuz yüksek insani değerler, kültürlerüstüdür ve tüm dinlerin de ortak referansları arasında yer alır. Şifa Üniversitesi öğrencileri, mesleki donanımlarının yanısıra bu insani değerleriyle de farkedilen kişilerdir.” diye konuştu.

'DÜNYAYA ŞİFA SUNACAKLAR'

Şifa mezunlarının bir özelliğinden daha söz eden Prof. Dr. Ateş, “Benim üniversitemin mezunlarının, bir gün dünyanın her yerinde görev yapacak şekilde tüm bu insani değerleri üzerlerine alıp görevlerini ifa edeceklerine inanıyorum. Bundan birkaç hafta önce üniversitemizden bir delegasyonla Amerika’nın en seçkin üniversitelerini ziyaret ettik. Bunlar, dünyanın ilk 10’unda yer alan üniversitelerdir. Her birine gittiğimizde, ‘Biz sizden tek taraflı bir talepte bulunmuyoruz. Biz üniversitenize talebe göndermeyi çok arzu ediyoruz ama sizin öğrencileriniz de bize gelsinler. Birlikte yaz okulları yapalım, çünkü bizim de arkadaşlık adına, fedakârlık adına, beraber çalışma kültürü adına size vereceklerimiz var.’ dedik. Bu sözlerimiz çok hoşlarına gitti. 'Beraber çalışalım' dediler. İnşallah sizlerin çok kültürlü olması adına bizler elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Sadece ülkemizde değil, tüm dünyada mesleklerinizi icra edeceğinizi ve en güzel noktalarda olacağınızı şimdiden görüyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Mezuniyet pastası kesildikten sonra sahneyi, duygulu şarkıların usta yorumcusu İlhan Şeşen devraldı. Sanatçı, verdiği konserle geceyi Şifa Üniversitesi mezunları için unutulmaz kıldı.