Mersin’in Silifke ilçesinde yetişen karpuz, lezzeti ve su oranı ile Adana ve Antep karpuzuna rakip oldu.

Silifke'de örtü altında yapılan karpuz üretimi ile Adana ve Diyarbakır'a rakip çıktıklarını belirten üretici Hıdır Sönmez, karpuzların 5 ila 15 kilo arasında değiştiğini söyledi. Sönmez, şu bilgileri verdi: “Yöremizin toprağı ve ikliminden kaynaklanan özelliğinden dolayı gerek lezzeti gerekse içindeki su oranının dikkat çekiyor. Karpuzumuz Adana karpuzuna rakip, lezzetiyle, iriliğiyle, dolapta bekleme süresiyle yani buzdolabına koyduğumuzda 1 hafta 10 gün dolapta saklanabilir bozulmaz, aroması ve yemesi güzel bir ürün. Karpuzumuz yerel hak tarafından tercih ediliyor. Silifke karpuzu daha iyi tanıtılırsa Türkiye genelinde satış olur. Karpuz üretiminden memnunuz tek sıkıntımız karpuz fiyatlarının düşük olması. Üretimi düşük olduğu için bu karpuzu kendim kamyonumda satıyorum. İstiyoruz ki ilerleyen yıllarda üreticiler bunun üretimini yapsın. O zaman toptancı ayağımıza gelir.”