Diyarbakır Silvan'daki gerginlik, tehlikeli boyutlara ulaştı. Cihan Haber Ajansı'nın (Cihan) telefonla görüştüğü bir vatandaş, şehri adeta ikiye bölen Bitlis-Diyarbakır yolunun aşağısında kalan tüm mahallelerin PKK’nın kontrolünde olduğunu söyledi.

Belirtilen mahallere polis ve jandarmanın giremediğini öne süren şahıs, bugün öğle saatlerinde yaşanan çatışmada biri sivil, diğeri PKK’lı olmak üzere iki kişinin yaralandığını kaydetti. PKK'nın kontrolündeki mahallerde yüzleri maskeli silahlı şahısların dolaştığını, bir çok sokak ve cadde girişinde hendekler kazıldığını ifade etti.

Bu arada güvenlik güçlerinin şehri ablukaya aldığı, geniş kapsamlı bir operasyona hazırlandığı dile getiriliyor. Cihan’ın ulaştığı bir diğer kaynak, güvenlik güçlerinin operasyon öncesinde PKK kontrolündeki mahallelerde yaşayan insanları tahliye etmek istediği, PKK’lıların ise megafon yardımıyla yaptıkları anonslarla halkı evlerini terk etmemeye çağırdığını öne sürdü.

Silvan’ın içinden geçen Bitlis-Diyarbakır yolunun yukarısında kalan mahallerde ise hayatın normal seyrinde devam ettiği belirtildi.