Kütahya’nın Simav ilçesinde bulunan Özel Bahar Koleji'nin, “Herkes Evde Okuyor” projesi veliler tarafından ilgiyle takip ediliyor. Proje kapsamında okulun öğrencileri, velileriyle birlikte akşamları yarım saat kitap okuyor.

Okul idarecileri ve sınıf öğretmenlerinde birlikte her akşam tespit edilen bir eve, önceden ailenin sınıf öğretmenine söylediği saatte ziyarete gidildiğini belirten Özel Bahar Koleji Müdürü Ahmet Tekiş, “Kampanyanın başarıya ulaşması için hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyoruz. Okulun öğretmen ve idarecileri de okuma saatinde ellerinde kitaplarla aileleri ziyaret ederek birlikte kitap okuyoruz. Okulun mevcut olan başarı çıtasını daha üst seviyelere tırmandırmak maksadıyla aldığımız karar kapsamında, velilerin günlük hayatın ağır temposuna rağmen kitap okumaya vakit ayırmaları bizleri çok mutlu ediyor.” dedi. Okulda üç çocuğu olan Zeki Ogur'a ziyarette bulunan Müdür Tekiş, “Bu akşam öğrenci ve velimizin, belirttikleri saate kitap okuduklarını gördük. Bizler de kitap okuma saatlerinde onlara eşlik ederek birlikte kitap okuduk.” dedi.

Projeyle okul ve aile olarak öğrencilere model oluşturmaya çalıştıklarını belirten sınıf öğretmeni İbrahim Acar da, “Anlamlı kampanyamızdan öğrencilerle birlikte velilerin de memnun olması ve eğitime gönülden destek vermeleri bizi mutlu ediyor. Çalışma şevkimizi arttırıyor.” şeklinde konuştu. Kendisinin de öğretmen olduğunu belirten okul velisi Filiz Ogur ise, “Okulumuzun başlattığı bu anlamlı kampanyaya gönülden destek veriyoruz. Bizim evde her akşam saat 21.00 ile 21.30 arasında kitap okunuyor. Kampanya başlayalı misafirliği unuttuk. Evimize misafir gelse bile kitap okuma saatimizden taviz vermiyoruz. Misafirlerimiz de bizimle birlikte kitap okuyor, hattâ zorunlu olarak misafirliğe gitsek bile kitaplarımızı da yanımızda götürüyoruz. Ayrıca okul yönetimi de işin peşini bırakmıyor. Bu takipçilikleri bizim hoşumuza gidiyor.” dedi. Ailenin Özel Bahar'da okuyan üç çocuğu da kampanya kapsamında birlikte kitap okumanın kendilerine şevk verdiğini ve başarılarını arttırdığını söyledi. Hiçbir şekilde aksatmadan, belirten saatlerde kitap okuduklarını belirten Zeki Ogur, “Ben de öğretmenim. Proje kapsamında akşamları yarım saatlik süreçte çocuklarımızla birlikte kitap okuyoruz. Bazen evimize misafir geliyor. Projeden taviz vermiyoruz, misafirimize de yarım saat kitap okutuyoruz. Örneğin bugün kayınpederim geldi, o da kampanyamıza kitap okuyarak destek verdi. Okul yöneticilerimizin geldiği günler de oluyor, birlikte okuyoruz.” diye konuştu. Eczacılık yaptığını belirten Abdullah Güngör’e, belirtilen saatte kitap okunuyor mu diye kontrole giden Müdür Ahmet Tekiş ve öğretmenler, okuma saatine eşlik etti. Eczacı Güngör, “Bu anlamlı projeyi eşimle birlikte gönülden destekliyoruz ve bu kapsamda bizim evde her akşam saat 21.00 ile 21.30 arasında kitap okunur. Projenin mimarlarına teşekkür ediyorum. Projeden taviz yok.” şeklinde konuştu.

Projeyle başarılarının artacağına ve ilçede eğitimin kalitesinin yükselmesine vesile olacaklarına inandıklarını söyleyen Müdür Tekiş, “Projenin hedefe ulaşması için peşini bırakmayacağız. Akşamları öğretmen arkadaşlarımızla velilerimizin evlerini dolaşıyoruz, birlikte kitap okuyoruz. Öğrenci, ailesinin ve öğretmenlerinin kendileriyle birlikte kitap okumasından son derece mutlu oluyor. Katkılarından dolayı velilerimize minnettarım.” dedi.