Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ı ziyaret eden bir grup Sırbistanlı kadın yakalarına siyah kurdele takarak Mersin’in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın öldürülmesine tepki tepki gösterdi.
Mersin’in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın vahşice öldürülmesine tepkiler sadece yurt içi ile sınırlı kalmadı. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ı ziyaret eden Sırbistanlı kadınlar yakalarına siyah kurdele takarak katilleri ve kadın cinayetlerini protesto etti. Bir gün önce Mersin'e Özgecan'ın ailesine taziyeye giden Başkan Zeydan Karalar, katillerin en ağır ceza ile çarptırmalarını istedi. Başkan Karalar, "Mersin'in Tarsus ilçesinde yaşanan acı olay hepimizi kahretmiştir. Bu olaya tepkiler sadece ülkemizden değil tüm dünyadan gelmiştir. Genç kızımız Özgecan'ın bu şekilde katledilmesi bizleri derinden yaralamıştır. " ifadelerini kullandı

Türk Kültür Vakfı tarafından Türkiye’nin tanıtımı için bölgeye gelen bir grup Sırbistanlı kadın Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ı ziyaret etti. Geldikleri bölgelerdeki belediyelerin başkanları tarafından gönderilen hediyeleri kabul eden Başkan Zeydan Karalar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek turizmin önemine vurgu yaptı. Karalar, bölgemizin de kültürel olarak oldukça zengin olduğundan bahsederek Adana'nın turizm gelirindeki payını da arttırmaya çalıştıklarını söyledi.