Şırnak'ta uzman çavuşun bindiği taksiyi takip eden saldırganlar, aracı kırmızı ışıkta durduğu sırada taradı. Saldırı sonucu şoför Lokman Bayar(21), 6 yaşındaki yeğeni Galip Bayar ile uzman çavuş Nuri Karakaş yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Lokman Bayar hayatını kaybetti. Saldırıyı yapan ve biri bayan 2 kişi olduğu belirlenen kişiler ise kullandıkları aracı bırakarak kaçtı.

Olay, Şırnak şehir merkezinde sabah saatlerinde medyana geldi. Atatürk Mahallesi'ndeki bir taksi durağında çalışan Lokman Bayar, uzman çavuş Nuri Karakaş’ı otogara götürmek istedi. Bayar, otogar yakınında trafik ışıklarında kırmızıda durdu. Bu sırada onları takip ettiği belirlenen bir araçtan inen biri bayan iki kişi oldukları tespit edilen teröristler, aracı taradı. Araçta bulunanlar kurşunlara hedef oldu. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Lokman Bayar yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olayla ilgili Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: “Şırnak merkezde bir uzman çavuşun bindiği, içerisinde şoför ve 6 yaşındaki çocuğun da bulunduğu sivil araca bölücü terör örgütü mensupları tarafından ateş açılmış. Açılan ateş sonucu uzman çavuş ve şoför yaralanmış olup, araç şoförü vatandaşımız kaldırıldığı Şırnak Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmiştir. Olayın hemen ardından faillerin yakalanmasına yönelik çalışmalar başlatılmıştır.”

Olayın gerçekleştiği noktada mobese kamerası olduğu, saldırganların yakalanması için çalışmaları sürdüğü belirtildi. Öte yandan Şırnak Emniyeti'nde yaklaşık bir ay önce tüm izinler kaldırılmış, polis memurları 12/12 saat uygulamasına göre çalışmaya başlamıştı.