Galatasaray - Kızılyıldız maçı için geldiği İstanbul’da bıçaklanarak öldürülen 25 yaşındaki Sırp taraftar Marko İvkoviç cinayetine ilişkin davanın ilk duruşması görüldü.

Galatasaray ile Kızılyıldız arasında 21 Kasım 2014 tarihinde oynanan THY Avrupa Ligi maçı öncesi çıkan olaylarda Sırp taraftar Marko İvkoviç bıçaklanarak öldürülmüştü. Bakırköy 15. Ağır Mahkemesinde 1’i tutuklu 7 şüpheli hakkında açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık Kadri Aktaş ile tutuksuz sanıklar Volkan Sarı, Serhan Yücel Aydoğmuş, Çağatay Hız, Atakan Bodan, Gökhan Yıldız ve Yusuf Velioğlu ve tarafların avukatları katıldı. Duruşmada, öldürülen Marko Ivkovic'in ablası Bojana Jankelic (29) ve eşi ile İstanbul Sırbistan Konsolosu Sandra Vujinovic katıldı. Duruşmada Sırpça bilen bir tercüman da hazır bulundu.

Tutuklu sanık Kadri Aktaş (55) savunmasında, olay tarihinde arkadaşlarıyla maç saatinden birkaç saat önce stadın yakınlarında mangal yapmaya gittiklerini söyledi. Aktaş, “Mangal yaparken birden büyük bir gürültü duyduk. Gürültünün olduğu yere baktığımda 300-500 kişilik karşı takımın taraftarları ellerinde meşale, taş ve çelik coplarla Galatasaray taraftarına saldırdılar. Birden ortalık karıştı. Bende bu sırada mangal yaptığım için bir elimde bıçak diğer elimde sucuk vardı. Elimde onlarla olaya bakmak için yolun karşısına geçtim. Etrafımda bir takım insanlar vardı. Uzun saçlı ve uzun boylu birisi suratıma vurdu. Akabinde polis biber gazı sıktı. Gazdan etkilendiğim için yere çömeldiğimde bıçağı yere bıraktım. Kimseye bıçakla saldırmadım. Bunun üzerine kalabalık dağıldı. Sonra maça girdim.” diye konuştu.

Duruşmada söz alan Marko Ivkoviç’in ablası Bojana Jankelic (29) tercüman eşliğinde şöyle konuştu: “Ben İstanbul’un turistik bir şehir olduğunu biliyorum. Buraya turistik amaçlı gelmek istiyordum. Bu nedenle burada olduğum için, bu insanların karşısında olduğum için çok üzüntü duymaktayım. Kardeşim öldürüldüğü için burada bulunmam ahlaki bir sorumluluk. İster burada olsun ister dünyanın başka yerinde, 50 yaşında olan bir kişinin genç birinin ölümüne neden nasıl sebep olabilir. Kardeşim jeoloji mühendisliği fakültesinde okuyordu. Babam vefat ettikten sonra evin reisi o oldu. Annemin tek erkek çocuğuydu. Kardeşimin ölümünden sorumlu olan herkesten şikayetçiyim.”

Mahkeme, tutuklu sanığın tahliye talebini reddederek gelmeyen tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.