Sivas’ta 37 Sivil Toplum Kuruluşu'nun oluşturduğu Başkanlar Kurulu, son zamanlarda artan terör olayları nedeniyle asker ve polis şehitliğine karanfil bıraktı. Yapılan açıklamada ise ülkenin birlik ve bütünlüğünü hedef alan terör olayları kınandı, soğukkanlı ve sağduyulu olunması çağrısında bulunuldu.

Sivas STK'lar Başkanlar Kurulu, şehitler için bir araya geldi. Yukarı Tekke’de bulunan Polis ve Askeri Şehitlik'te dua edildi, kabirlere karanfil bırakıldı. Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği ile basın kuruluşlarının da katıldığı etkinlikte Kur’an-ı Kerim okunarak dular edildi.

Başkanlar Kurulu üyeleri daha sonra şehir merkezine geçerek 4 Eylül Kongresi’nin yapıldığı tarihi bina yanında bulunan Atatürk anıtı önünde basın açıklaması yaptı. Başkanlar Kurulu adına açıklamayı okuyan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, şehitlere rahmet, ailelerine sabır dileyerek, “Hepimizin büyük bir endişe ve üzüntü ile izlediği gibi PKK terör örgütünün barışımızı, huzurumuzu ve toplumsal bütünlüğümüzü bozmaya yönelik hain saldırıları tırmanışa geçmiştir. Öncelikle vatan savunmasında hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, ailelerine ve ulusumuza da başsağlığı ve sabırlar diliyoruz” diye konuştu.

“TERÖRÜN HEDEFİ ÜLKEMİZİN BİRLİĞİ”
Terörün ülkenin kardeşliğini hedef aldığına dikkat çeken Yıldırım, şöyle devam etti: “Bizler; bu ülkenin şehit aileleri ve gazileri, çalışan, üreten sanayicisi, esnafı, çiftçileri, işçileri, memurları ve basın kuruluşlarını oluşturan Başkanlar Kurulu olarak; Ortak paydamız; vatanın bölünmez bütünlüğü, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hayatına saygıdır. Terörün; dili, dini, rengi, ırkı ve hiç bir mazereti olamaz. Terör, terördür. Tüm bu terörist saldırıların hedefi birlik beraberliğimiz ve ülkemizdir. Aynı zamanda 78 milyonun kardeşliğidir. Herkes tarafından iyi bilinmelidir ki bu ülkenin birlik beraberlik duyguları hiçbir zaman çözülemeyecek kadar kökleşmiştir. 4 Eylül 1919’da Misakı Milli Sınırları içerisinde Vatan bir bütündür, bölünemez kararının alındığı Sivas’tan tüm dünyaya 96 yıl sonra yine sesleniyoruz: Türkiye Cumhuriyeti Devletini bölemeyeceksiniz. Bu coğrafyada birçok medeniyetler yaşamıştır. Bunlardan en uzun süreli olanı ve sonsuza kadar yaşayacak olanı da Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Şehitlerimizin kanı ile sulanan bu aziz vatanımızı bölmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. İçteki hainler, dışarıdaki işbirlikçiler ve emperyalist devletler şunu iyi bilsinler ki; kirli emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklardır. Ülkemizde Türk-Kürt çatışması isteyenler, PKK terör örgütünün 1984 yılında yerin dibine girmediğini iyi bildiğimiz ASALA terör örgütünün devamıdır.”

“SAĞDUYULU OLMALI VE KENETLENMELİYİZ”
“Sivas Başkanlar Kurulu olarak, son günlerde yaşanan bu gelişmelerden büyük üzüntü ve teröre karşı sağduyulu, soğukkanlı ve bir o kadar da tepkili olduğumuzu göstermek için buradayız” diyen Osman Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yaşanan kanlı terör saldırılarının ve tahriklerinin, milletimizin kenetlenmesiyle amacına asla ulaşamayacağına inanıyoruz. Şiddeti bir çare olarak görenler geçmişte olduğu gibi bugün de aynı hazin sonla karışılacaklardır. Ülkemizin birlik, beraberlik ve huzuruna yönelik düzenlenen terör olaylarının her türlüsünü kınıyor ve lanetliyoruz. Sivas Başkanlar Kurulu adına, tüm şehitlerimize tekrar Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz. Milletimizi sağduyularını muhafaza etmeye davet ediyoruz.”