Çankırı’da siyasi parti ve Sivil Toplum Kuruluşları Ankara 5. Sulh Ceza hakimliği tarafından Koza İpek grubuna kayyum atayarak yönetime el koymasına tepki gösterdi.

Türk Eğitim-Sen Çankırı Şubesi Başkanı Nuh Yalçın, “Bizler medyaya yapılan bu olayların neden yapıldığını çok iyi biliyoruz. Basına yapılan her türlü sansüre, engellemeye karşıyız. Özgür basını susturmaya yönelik bu baskını kınıyoruz. 1 Kasım seçimleri öncesi gerçekleşen bu operasyon, halkın gerçekleri öğrenmesini engellemeye yönelik bir girişimdir.” dedi.

Cihan Sen Federasyonu ve Aktif Eğitimciler Sendikası İl Temsilcisi Mustafa Köysu, “İpek Holding sosyal sorumluluğun bir gereği olarak onlarca öğrenci yurdu ve eğitim kurumu yaparak milli eğitime devretmiş, ülkenin nadide üniversitelerinden olan İpek Üniversitesi'ni kurmuş ve eğitimdeki gelişmelere her türlü yönde destek vermiş bir kuruluşumuzdur. İpek Holding'e yönelik saldırılar ve el koyma girişimi ülkemizdeki demokrasi, hukuk, hukuka bağlılık, hoşgörü ve özgürlük ortamına vurulmuş bir darbedir. İpek Holding'e yönelik yapılan bu hukuksuzluğu kınıyor ve ilgilileri anayasa ve hukukun gerekliliğine bağlı kalmaya davet ediyoruz.” diye konuştu.

ATALAY: TÜRK BASINININ KARA GÜNÜNÜ YAŞIYORUZ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çankırı milletvekili adayı Murat Berat Atalay ise şunları söyledi: “Türk basınının kara gününü yaşıyoruz. Türkiye’de artık hiç kimsenin hukuken bir güvencesi kalmamıştır. Bu olay seçime giderken muhalif basını susturma olayıdır. Bu olay Türkiyeyi karanlık günlere götürecek. Toplum bu konuda duyarlı olmalıdır.”