Adana Valiliği tarafından koordine edilen 2015 yılı SODES uygulamaları usul ve esasları konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Vali Yardımcısı Ahmet Beyoğlu’nun başkanlığında gerçekleşen toplantıya çok sayıda kamu kurumu idarecileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

SODES projeleri hakkında bilgi veren Vali Yardımcısı Beyoğlu, “SODES kapsamında 2011 yılında 38, 2012 yılında 48, 213 yılında 56 proje evet dedik. İlk yıl 4 milyon kadar bir rakam bu projelere yönlendirildi. İkinci ve üçüncü yıllar da ise altı milyon TL bu projelerimize yönlendirildi. Sadece il merkezi değil diğer ilçelerimizde de gruplar oluşturularak zihinsel bir aydınlanma gerçekleştirdik. Bugünde ilgili büro arkadaşlarımız Adana merkezde siz değerli katılımcılara, üç yıldır yapılan çalışmaları ve tecrübeleri hakkında bilgiler vererek, proje hazırlarken zihninize takılan soru ve sorunlar, yaşadığınız eksiklikler konusunda sizlere ışık tutmaya çalışacak.” dedi.

Proje başvurularının 15 Nisan’a kadar yapılmasının ardından bir aylık zaman dilimi içerisinde Vali Mustafa Büyük başkanlığında, görevli komisyon tarafından değerlendirilip puanlamaya tabi tutulacağını aktaran Beyoğlu, kabul gören projelerin toplu bir şekilde kalkınma bakanlığına gönderileceğini kaydetti.