Bank Asya’ya destek vermek isteyen yüzlerce vatandaş, yoğun kar yağışı ve soğuğa rağmen bankanın genel müdürlük binasına akın etti. Türk Bayrağı sallayan vatandaşlar, ‘Allah var gam yok’, ‘Vatandaş bankana sahip çık’ şeklinde slogan attı.

Polis zoruyla yönetimi değiştirilen Bank Asya’ya destek eylemi bugün de devam etti. Şiddetli kar8 yağışı ve soğuğa aldırmayan vatandaşlar akın akın, bankanın Ümraniye’deki genel müdürlük binası önüne geldi. Ellerinde Türk Bayrakları taşıyan vatandaşlar, sık sık ‘Allah var gam yok’, ‘Vatandaş bankana sahip çık’ şeklinde slogan attı.

Destek için gelenlerden Emre Şahin, “Burada bir kanunsuzluk ve hukuksuzluk var. Bir zulüm var. Bu bankanın bir müşterisi olarak biz burada duracağız. Bu zulüm ve adaletsizlik bitene kadar bu millet bu bankanın arkasında olacak. Bu senaryoyu yazanlar ve bu entrikayı çevirenler şunu bilsinler ki; en iyi senarist Allah’tır. Son oyunu o oynayacaktır.” dedi.

Bank Asya’ya destek için gelen ve bankanın ilk müşterilerinden olduğunu söyleyen Ali Fuat Ut ise “İlk gün yağmurlu bir gündü. Asya Finans’ın önünde kuyruğa girmiştim. 204 no’lu hesabın sahibiyim. Bu günde buradayım. Herkesi bekliyorum, başaracağız, dert var keder var ama Allah büyüktür, bunları aşacağız. Allah var gam yok diyorum.” ifadelerini kullandı.

Banka önündeki destek eyleminde toplum olarak insanlık görevlerini yapmaya çalıştıklarını söyleyen Ali Salta isimli vatandaş da “Kar bizim için basit şey ama kardan çok daha önemli şeyler var, bunlar insanın kalbini yaralıyor. Dilerim toplum biraz kendine gelir. Çünkü dünya artık uzağa çıktı, geçti, biz de ileri gitmemiz gerekirken neden geri gidiyoruz ona üzülüyoruz. Onun için buradayım.” şeklinde konuştu.

Behçet İnan da “Battı dedikleri ve batıramadıkları bir bankaya sahip çıkmak için buradayız. Kar yağmış kış olmuş, bizim için fark etmez. Biz davamızın arkasındayız. Çalmayanların çırpmayanların, haram yemeyenlerin her yerde böyle dimdik durduklarını her kez görecek.” dedi.

Kazakistan’dan geldiğini anlatan bir kişi de “ Ülkemizin bu hali hakikaten yurt dışında bizleri üzüyor. Bu dünyanın hiçbir yerinde görülebilecek bir şey değil. Yüzde yüz yerli bir iştirakçisi olan Anadolu menşeli sermayeye karşı bu yapılanları nasıl anlatayım bilmiyorum. Ama bu millet bu Anadolu insanı böyle tarihi anlarda yapacağını yapmıştır. Bu necip toplum inşallah kendisine ait bu bankanın arkasında da dik duracaktır.” şeklinde konuştu.

Kenan Karadağlı : “Bize bu zulmü yapanların şu görmesi ve anlaması lazım, bu insanlar ne kardan ne kıştan ne sıcaktan kaçmıyorlar. Kendilerinin yandaşları gibi havuz medyasının yandaşları gibi düşünmesinler, çünkü biz birilerinden para almak için rüşvet almak için birilerinin önüne yatmıyoruz. Bilakis bankamıza varımızı yoğumuzu yatırmak için gelim bankamızın önünde yatıyoruz. Kaç gündür buradayız sabaha kadar da bekleriz, hiç problem değil, yeter ki davamız baki olsun.”

Zeynep Ergider : “Bankamıza destek olmak için buradayız. Elverişsiz hava koşullarına rağmen geldik. Zalimin karşısında durmak için geldik.”

Dilek Akdere : “Biz çoluk çocuğumuzu evde bıraktık, Allah rızası için hak davamızı sonuna kadar savunmak için budayız.”