Türkiye'de artan terör eylemlerini protesto etmek amacıyla toplanan kalabalıkların içerisinde provokatörlerin yer alması istenmeyen görüntülerin ortaya çıkmasına sebep oluyor. Yaşanan kargaşanın ülke birliği için doğru bir davranış biçimi olmadığını savunan Gaziantepli siyasetçiler de itidal ve sağduyu çağrısı yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, yaşanan saldırı görüntülerinin doğru olmadığını savundu. Türkiye'nin her zamankinden daha çok birliğe ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu kaydeden Şeker, “PKK ile Kürt kardeşlerimizi birbirinden ayırmamız lazım. Bizim memleketimizde üretime katkısı olan, çalışan, emek veren insanlara karşı yapılan bu eylemler doğru işler değil. Sokaktan herkesin bir an önce çekilmesi lazım. Dolayısıyla bu işlerin bir an önce bitirilmesi lazım. Herkesin sağduyulu olması lazım. Herkesin birbirine saygı göstermesi lazım. Güvenlik kuvvetleri gereğini zaten yapıyor. Onların görevini üstlenmeye çalışmanın doğru olmadığı inancındayım. Ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeşliğe herzamankinden daha çok ihtiyaç duyuyor. Umarım insanlar sağduyulu davranır ve bir an önce olaylar sona erer.” ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan ise vatandaşların demokratik tepkilerini verirken dikkatli olmaları tavsiyesinde bulunarak, “Vatandaşımız demokratik tepkilerini taşkınlık yapmadan, komşusunun malına zarar vermeden, kimsenin dükkanına, işyerine zarar vermeden, göstermeli. Terör örgütünün ve AKP'nin de istediği kaos ortamı, ülkemizin ve ülkemizde yaşayan insanların zararınadır. İnsanlarımız bu acı günlerde birbirine daha çok kenetlenmeli. Birbirini daha iyi anlamalı. Daha çok kolkola girmeli. Şehitlere biz ölü demiyoruz. Onlar diriler. Bu yüzden şehit sahibi bir millet olarak daha vakur durmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.