Yozgat Belediyesi, soğuk kış günlerinde yiyecek bulamayıp donma tehlikesiyle karşı karşıya kalan sokak hayvanlarını geçici barınakta ağırladı. Sokağa bırakılan hayvanlar arasında cins köpeklerin de bulunması dikkat çekti.

Yozgat Belediyesi ekipleri, kış boyunca sokaklarda yiyecek bulmada sıkıntı çeken özellikle yavru köpekleri, toplayarak geçici hayvan barınağında koruma altına aldı. Belediye Başkanı Kazım Arslan, belediye olarak sokak hayvanlarını da düşünmek durumunda olduklarını söyledi. Sokak hayvanlarıyla birlikte doğadaki diğer hayvanların yiyecek ihtiyaçlarının karşılanması noktasında kampanya düzenlediklerini hatırlatan Arslan, belirli bölgelere atık yemeklerin ve gıda maddelerinin bırakılması için özel kaplar koyduklarını kaydetti.

Arslan, ''Her ne kadar vatandaşlarımız bu atık ekmek ve gıda maddesi konulan kapları çöp tenekesi gibi kullanmış olsalar da uygulamamıza devam ediyoruz. Biriken ekmek ve diğer gıda maddelerinin bir bölümünü hayvan barınağındaki sokak hayvanlarına, diğer bir bölümünü de yaban hayvanları için doğaya bırakıyoruz.'' dedi.

Arslan, sokak ve yaban hayvanlarının yiyecek ihtiyaçlarının karşılanması noktasında cezaevi ve diğer yemekhanelerden de destek aldıklarını ifade etti. Belediyeye ait geçici hayvan barınağının kış dönemi konukları arasında kurt köpeği, çoban köpeği ve diğer bazı cins köpeklerin bulunması dikkat çekti. Yaz aylarında evlerin balkonlarında, bahçelerde, avluda beslenen hayvanların kış aylarında bakımının zor olması nedeniyle sokağa bırakıldığı, bunların da belediye tarafından toplanıp, barınakta beslenip, bakımlarının yapıldığı belirtildi.