Bingöl Solhan İmam Hatip Ortaokulu’nun kütüphanesi yok. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Halim Usta, kütüphane kurmak için kampanya başlattı.

Tamamı kırsal bölgelerden gelen öğrenciler, eğitimini yatılı olarak sürdürüyor. Ancak 84 öğrencisi olan okulun kütüphanesi bulunmuyor. Okul öğretmenleri ise bu eksikliği gidermek için çalışma başlattı. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Halim Usta, “Eğitim öğretim için büyük bir eksiklik olan kütüphane sorunumuzu çözmek için öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz ile Türkiye geneli kitap seferberliği başlatarak, bu eksikliği gidermeye çalışıyor ve gelecek nesiller için bir eser bırakmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bingöl merkeze 57 kilometre uzaklıkta Solhan ilçesindeki okulun Müdür Yardımcısı Âdem Doğan ise gelecek nesilleri yetiştirmede kütüphanenin önemini vurguladı. Doğan, “Kütüphanemiz yeni oluşturulmaya başlandığı için her türden kitap ve ansiklopediye ihtiyacımız bulunmaktadır. Bütün Türkiye’nin kitap göndererek, bu kampanyaya destek vermesini ve bu hayra ortak olmasını istiyoruz.” dedi.