Soma Kömürleri İşletmesi A.Ş.'nin işten attığı işçilerden Ali Akyıldız, işe iade davasını kazandı. Manisa'nın Soma ilçesinde, 301 işçinin şehit olduğu facianın meydana geldiği Eynez ocağının işletmecisi olan şirket Eynez, Işıklar ve Atabası ocaklarından 2 bin 831 işçi çıkarmıştı.

Maden işçisi Akyıldız, "Soma Kömürleri İşletmesi Atabacası Ocağı'nda çalışıyordum 30 Kasım 2014 tarihine kadar ve ondan sonra işten çıkış aldım. İşe iade davası açtım. Belirli sürede ve davayı ilk olarak kazanan benim şu anda bildiğime göre. Şu anda Orman işletmelerinde geçici işçi olarak çalışıyorum. Hükümetimizden, madencinin mağdur edilmeyeceğine dair söz alınmıştı. Bu sözlerin gerçekleştirilmesini talep ediyoruz." dedi. Şirketin, kendisini tekrar işe almadığı takdirde tazminat ödeyeceğini belirten Ali Akyıldız, "Bundan sonra her şeyi hükümetimizden bekliyoruz. Madencinin mağdur edilmemesi anlamında söz veren hükümetimiz, bizlerin şu an mağduriyetlerimizi gidermedi, çünkü diğer madenlerde iş kazasına uğradığımızdan veya başka nedenlerden dolayı işe alım gerçekleştirilmiyor. Bülent Arınç'ın, hükümet sözcüsü olarak verdiği sözler var. Bunların seçimden önce gerçekleştirilmesini talep ediyoruz." şeklinde konuştu.

Diğer yandan geçen nisan ayında, TBMM Genel Kurulu'nda İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşmelerinde eklenen bir maddeyle TMSF'nin, el koyduğu Soma A.Ş.'ye ait mal varlıklarını satması ve çıkarılan 2 bin 831 işçinin kıdem ve diğer tazminat alacaklarını ödemesi yönünde bir düzenleme yapılmıştı.