Sosyal medyada trollerinin son linç kurbanı yazar Murat Menteş oldu. Menteş'in Mayıs 2014'te Kocaeli Kitap Fuarı sırasında yaptığı bir konuşmanın videosu sosyal medyada kısa sürede günün konusu haline geldi. Yoğun eleştiriler sonra Üsküdar Belediyesi 1. Üsküdar Kitap Fuarı dahilinde 21 Şubat günü gerçekleşmesi planlanan ‘Murat Menteş söyleşi ve imza etkinliğini' iptal etti.

Murat Menteş, geçen yıl Kocaeli Kitap Fuarı'nda iktidar partisine yönelik sert eleştirilerde bulunduğu bir konuşma yapmıştı. Üsküdar Belediyesi de özellikle ‘ak troll' olarak adlandırılan sosyal medya kullanıcılarının tepkileri üzerine geri adım atarak, bu yılki fuar için önceden duyurusunu yaptığı Murat Menteş söyleşisini iptal ettiğini duyurdu.

Murat Menteş'e yönelik sosyal medya linci yazarların tepkisini çekti. Yazar K. Egemen İpek, “Aylar önce yapılan konuşmayı bölük pörçük yayınlayıp Murat Menteş'e saldırmak ha?! Hadi durmayın saldırın! Sizden korkan sizin gibi olsun!” ifadelerini kullanırken, şair Hakan Arslanbenzer ise “Murat Menteş aleyhindeki kampanya uygunsuz. Belediyeler CHP dönemindeki gibi belli bir partinin arpalığı olmamalı.” değerlendirmesini yaptı.

Murat Menteş, gezi eylemleri sırasında köşe yazarlığı yaptığı Yeni Şafak gazetesinde hükümetin sert tutumunu eleştiren yazılar kaleme almış, daha sonra birçoğu kendi gazetesinden olmak üzere gelen yoğun eleştiriler üzerine köşe yazarlığını bırakmıştı. Menteş, Türkiye'de çok okunan 'Korkma Ben Varım', 'Dublörün Dilemması', 'Ruhi Mücerret' gibi romanlara imza atmıştı.