Batman’da bir girişimci, kuyumcu, postane, banka ve bazı iş yerlerine yönelik soygun girişimlerini önlemeyi amaçlayan güvenlik sistemi geliştirdi.

Sistemin patentini alan Batmanlı girişimci Abdurrahim Suçin, uygulamalı olarak basın mensuplarına anlattı. Bu sistemde, iş yerlerini soymak isteyen kişiler içeri girdiği anda iş yeri sahibi ile hırsız arasında bir saniye içinde kepenk iniyor. İçeri hırsızlık için giren hırsız bir anda 2 kepenk arasında sıkışıyor ve iş yeri sahibi bu süre içerisinde polislere haber veriyor.

Batmanlı girişimci Abdurrahim Suçin, “İş adamlarından destek bekliyorum. Destek alırsam bu ürün dünyada tanınan bir sistem olacak." dedi. Geliştirdiği sistemin hırsızlara fırsat vermeyeceğini iddia eden Suçin, tek tek sipariş almayacağını belirtti. Suçin, “Bu sistemi gittiğim yerlerde anlatıyorum. İnsanlar hayretle bana nasıl yaptığımı soruyorlar. Kendi iş yerlerine kurmamı isteyenlerin sayısı çok fazla. Ama benim amacım iş adamlarımızdan destek alıp bu icadı piyasada tanıtmak.” şeklinde konuştu.