Antalya Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 2 Temmuz 1993 tarihinde meydana gelen Sivas olayının yakın tarihin insanlık dışı ve en üzücü gelişmelerinden birisi olduğunu söyledi.

Sivas Madımak Oteli'nde 22 yıl önce yakılarak hayatını kaybeden 37 yazar, şair ve aydınla ilgili yazılı açıklama yapan Sözen, "Tarihe kara bir leke olarak adını kazıyan olayda yakılarak öldürülen 37 aydın, yazar ve sanatçının acılarını aradan 22 yıl geçmesine rağmen hala yüreklerimizde çok derin bir şekilde hissetmekteyiz." dedi.

Aydınlara, sanatçılara, bilim insanına ve ilerici düşünceye tahammülü olmayan ve onlardan korkan gericiliğin tarihin her döneminde mevcut olduğunu belirten Sözen, bu anlamda gericiliği kendi karanlığında lanetlediklerini kaydetti.

Bu tür anma günlerinde her bireyin bir kez daha insanların, aydınların katledilmediği bir dünya özlemi içinde olduklarının altını çizen Sözen, "Düşüncenin suç sayılmadığı, düşüncelerinden dolayı insanların öldürülüp yakılmadığı, çetelerin ve sömürünün bulunmadığı, eşitlik, özgürlük, adalet ve sosyal barışın egemen olduğu Türkiye geleceği dilemekteyiz. Sivas’ta Madımak Oteli’nde öldürülen aydınlarımızı, sanatçılarımızı ve yazarlarımızı katledilişlerinin 22. yılında sevgi ve saygıyla anıyoruz." ifadesinde bulundu.