Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, Türkiye’nin, Suriye sınırları içerisindeki kendisine ait toprak parçasını koruyamadığını söyledi. Türkiye’ye ait toprak parçasının terk edilmesinin büyük bir kahramanlık örneğiymiş gibi sunulduğunu belirten Aydın, “Bu bir Şah Fırat operasyonu değil, hükümet tarafından Türkiye’ye çekilmiş Şah Mat operasyonudur.” dedi.

Partisinin Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen il divan toplantısında konuşan Aydın, bir askerin şehit olmasıyla neticelenen geri çekilme operasyonunu sert sözlerle eleştirdi. Türkiye’nin cumhuriyet tarihi boyunca tek toprak kazanımının rahmetli Erbakan döneminde Kıbrıs Barış Harekatı sayesinde olduğuna vurgu yapan Aydın, tek toprak kaybının ise Süleyman Şah Türbesi’nin bulunduğu toprak parçasının terk edilmesiyle yaşandığına işaret etti.

“Türkiye, Erbakan Hocamızla Peygamberimizin (sav) halasının yattığı Kıbrıs’ı alırken, Erdoğan ve Davutoğlu ile Osman Gazi’nin dedesinin yattığı toprağı kaybetmiştir.” diyen Aydın, Başbakan Davutoğlu’nun 'operasyon için kimseden izin almadık' sözlerine de “Yemen’den Balkanlar’dan, Libya’dan ve Kudüs’ten çekilirken de kimseden izin almadık.” şeklinde konuştu.

Hükümetin Suriye politikasında baştan beri yanlışlar içerisinde olduğunun altını çizen Aydın, Süleyman Şah Türbesi’nin bulunduğu toprağın terk edilmesinin bunun en somut örneği olduğunu söyledi. Aydın, “Hani üç ay içinde Emevi Camii’inde namaz kılıp Şam’da kahvaltı yapacaktınız.” diye sordu. Aydın, “Emevi Camii’nde namaz kılmayı hayal eden hükümet Batı’ya teslimiyetçi politikaları sayesinde kendi topraklarını terk etmek durumunda kalmış ve işin daha da acısı bunu bir kahramanlık olarak göstermiştir. Televizyon dizisi Diriliş ile kahramanlık türküleri söylenirken gerçekte ise çok daha vahim olaylar gerçekleşiyor, halkın zihni bulandırılıyor.” diye konuştu.

Milletvekili aday temayül yoklamalarının da yapıldığı geniş katılımlı divan toplantısında konuşan Aydın, 7 Haziran seçimlerinin cumhuriyet tarihinin en önemli seçimleri olduğunu ifade ederek, “Bu seçimler Türkiye’nin birlik ve bütünlüğü için çok büyük önem arz ediyor. Saadet Partisi katılan 31 parti içerisinde 81 ilin tamamında teşkilatlanmasını tamamlamış iki partiden biridir. Her bir Saadet Partili, bugüne kadar gösterdiği çalışmanın fevkinde bir çalışma örneği ortaya koyacaktır ve inşallah Saadet Partisi’ni güçlü bir şekilde Meclis’e taşıyacaktır.” ifadelerini kullandı.