Saadet Partisi(SP) Bursa Kadın Kolları, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın hunharca katledilmesini protesto etti.

Saadet Partisi Bursa Kadın Kolları Başkanı Meral Gerçek’in yaptığı açıklamaya yaklaşık 150 kişi katıldı. Gerçek, Bursa kent meydanında yapılan açıklamada, “Yavrumuz Özgecan Aslan’ın feci şekilde öldürülmesini tel’in için huzurlarınızdayız.” dedi. Zulmedilerek öldürülen Özgecan'ın ailesine sabırlar dileyen Gerçek şöyle konuştu: “Bu durum idarecilerimizi derin bir düşünceye ve mevcut durumla bir an önce yüzleşmeye sevk etmelidir. Ancak biz yöneticilerden köklü çözüm, caydırıcı cezalar beklerken TBMM'den ne yazık ki geçtiğimiz hafta da kavga ve nefret görüntülerinden başka bir şey çıkmadı. Batının değerler sistemi çökmüştür. Bütün dünyaya umut ve çıkış sunacak bir medeniyetin mensupları olarak çürümüş sistemlere eklenmek gibi boş bir çabanın içine giriyoruz. Bir yandan dindar nesil yetiştirme iddiasını dillendirirken diğer yandan kastettiği din ile taban tabana zıt değerlere sahip AB için olmadık adımlar atmamız her şeyimizi borçlu olduğumuz medeniyet değerlerimizi imha edecek çalışmaların en hızlı şekilde ilerlemesine sebep oluyor. AB kriterlerine uydurmaya çalıştığımız yasalarımız (zinayı suç olmaktan çıkarmak ve idamı kaldırmak bunlardan sadece ikisi); Ahlak ve Maneviyattan uzak eğitim sistemi, Ahlaki değerlerimizden yoksun TV yayınları, kadını meta olarak gören zihniyet... tüm bunlar değişmedikçe kendi inanç değerlerimize, kendi ahlak sistemimize dönmedikçe gerçek manada Milli Ekonomi, Milli Eğitim ve Sosyal Adalet sağlanmadıkça her gün yüreklerimiz yanacaktır.”

Meral Gerçek'in idamın geri getirilmesini isterken şunları kaydetti: “Evet idam geri gelsin... Ama öyle bir sistem kuralım ki iyinin, faydalının, güzelin, hakça paylaşımın ve adaletin hüküm sürdüğü asılacak kimse bulunamasın. Tüm insanların hak ettiği insanca yaşayabileceği saadet dünyasının bir an önce kurulması dileklerimle...”