Tunceli’de 12 sivil toplum örgütü ve aralarında Dersim Belediyesi’nin de bulunduğu 7 belediye, yaptıkları ortak yazılı açıklamayla üniversitede gerçekleştirilen rektörlük seçiminde, 24 oy alarak ikinci sıraya yerleşen Prof. Dr. Ali Tutay’ı desteklediklerini açıkladı.

13 Mart’ta Tunceli Üniversitesi’nde gerçekleştirilen rektörlük seçimlerine ilişkin, 12 sivil toplum örgütü, 7 belediye başkanlığı tarafından ortak açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bizler, Dersimli sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetim birimleri olarak, 13 Mart 2015 Cuma günü Tunceli Üniversitesi’nde gerçekleştirilen rektörlük seçimlerinde, 24 oy alarak ikinci sıraya yerleşen Prof. Dr. Ali Tutay’ı desteklediğimizi bildirmek isteriz.”

Açıklamada, Prof. Dr. Ali Tutay’ın, rektör yardımcılığı yaptığı dönemde üniversiteye önemli katkılar sunduğu belirtilerek, bu dönemde yerel yöneticilerin ve sivil toplum kuruluşlarının üniversite yönetimine kolaylıkla ulaşabildiği belirtildi. Açıklamanın ayrıntılarında şu ifadelere yer verildi:

“Kendisinin bu bölgeden olması nedeniyle bölgeyi ve halkı iyi tanımasının her zaman bu ilişkinin pozitif bir biçimde gelişmesine, üniversitenin, şehirde çok daha geniş bir destek bulmasına katkıda bulunmuştur. Görev yaptığı dönemde üniversite bileşenlerinin tümünden destek ve onay görmesi de vurgulanması gereken önemli bir özelliktir. Kendisinin rektör olarak atanması halinde bugüne kadar zaman zaman sorunlu biçimde yürüyen üniversite-şehir ilişkisinin düzeleceğine içtenlikle inanmaktayız.”

Tutay’a destek veren sivil toplum kuruluşu ve belediyelerin isimleri ise şu şekilde açıklandı: Tunceli Sanayi ve Ticaret Odası, Tunceli Esnaf ve Sanatkarlar Odası, TMMOB, Munzur Doğal Yaşamı Koruma Derneği, Dersim Kültürel ve Doğal Mirası Koruma Girişimi, KESK, Dersim Özgür Öğrenci Derneği, Tüm Mahalle Muhtarları, Engelliler Derneği, Tunceli Barosu, Dersim Yenigün Kadın Derneği, İşçi Sendikaları, İnsan Hakları Derneği.

Belediyeler: Tunceli Belediyesi, Mazgirt Belediyesi, Hozat Belediyesi, Pülümür Belediyesi, Nazmiye Belediyesi, Çemişgezek Belediyesi, Akpazar Belediyesi.