Edirne’de polisin patlatma hazırlığı yaptığı şüpheli çantayı gören meraklı vatandaşlar cep telefonuna sarılarak patlama anını görüntülemeye çalıştı.

Londra Asfaltı Ziraat Bankası kavşağında bir çöp kutusunun yanına bırakılan şüpheli çanta polisi harekete geçirdi. Olayın bildirilmesi üzerine çok sayıda polis ekibi bölgeye sevk edildi. İlk olayda cadde çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Şüpheli çantanın bulunduğu bölgenin etrafı güvenlik bandıyla çevrildi. Olay yerine itfaiye ve ambulans istendi. Ekiplerin yerini almasıyla birlikte bomba imha uzmanı ekipleri hazırlıklara başladı. Hazırlıklarını tamamlayan uzman polis çantayı patlatmak üzere düzenek çekti.

Ancak polisin aldığı güvenlik önlemi meraklı vatandaşların dikkatini çekti.
Tehlikeli olmasına rağmen yüzlerce vatandaş olay yerinde toplanarak polisin çalışmasını izledi. Bazı meraklılar ise cep telefonlarını çıkararak olay yerindeki çalışmaları kayıt altına almaya çalıştı.

Olay yerinde güvenlik önlemi alan polis, vatandaşları bölgeden uzaklaştırmaya çalıştı.
Ancak kalabalık başta bir noktada yeniden toplanarak olayı izlemeye devam etti.
Görevli polis müdürü vatandaşların uzaklaşması için ekip aracından anons yapmak zorunda kaldı.

Hazırlıklarını tamamlanmasıyla birlikte şüpheli çanta patlatıldı. Patlatılan poşet içerisinden boş bir boya kutusu çıktı. Çalışmalarını tamamlayan ekipler bölgeden ayrıldıktan sonra cadde trafiğe açıldı.