Suriyeli Fahd Alhamede’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı şiirden dolayı okuduğu üniversiteden atıldığını iddia eden açıklamalarının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Alhamede’nin açıklamalarını yalanlayan Samsun Canik Başarı Üniversitesi, “Tam ücretli olarak kaydını yapan öğrencimiz bir yıl hazırlık okuduktan sonra bir sonraki yıl ders kaydını yenilememiştir.” denildi.

Suriye'den kaçarak ailesiyle birlikte Samsun'a gelen ve tam ücretli şekilde Canik Başarı Üniversitesi'nde okumaya başlayan Fahd Alhamede isimli öğrencinin okuldan atıldığı yönünde basında çıkan haberlere üniversite yönetimi tepki gösterdi. Alhamede tarafından anlatılan bilgilerin doğru olmadığının altını çizen üniversite yönetimi, “Alhamede, bursunun kesildiğini ve üniversiteden atıldığını iddia ediyor. Oysa söz konusu öğrencimizin herhangi bir bursu olmadığı gibi tam ücretli bir öğrencimizdir. Yabancı dil hazırlığı okuduğu halde bir sonraki yıl ders kaydı yaptırmamıştır. Ders kaydını yenilediğinde önümüzdeki yıl eğitimine devam edebilir.” denildi.

Konuyla ilgili Canik Başarı Üniversitesi'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: İlgili haberde adı geçen Fahd Alhmede, 02.09.2013 tarihinde tam ücretli olarak üniversitemiz İnşaat Mühendisliği bölümüne kesin kaydını yaptırmıştır. 2013-2014 eğitim öğretim yılında Üniversitemiz Yabancı Diller Okulu hazırlık sınıfını bitirmiştir. 2014-2015 eğitim öğretim döneminde ise ders kaydını yenilememiş olup, bu eğitim-öğretim yılında üniversitemizden eğitim almamıştır. Ancak ilgili mevzuat uyarınca halen üniversitemiz öğrencisi olup, gerek üniversitemiz bilgi sisteminde gerekse de yükseköğretim bilgi sisteminde üniversitemiz öğrencisi olarak yer almaktadır. Halen öğrencimiz olan Fahd Alhmede, ders kaydını yaptırdığı takdirde eğitim öğretim hizmeti almaya devam edebilecektir. Haberde yer aldığı gibi adı geçen öğrencimizin üniversitemizden atılması, özellikle de şiir okuması nedeniyle böyle bir davranışa maruz kalması gibi bir durum söz konusu değildir. Haberde üniversitemiz çalışanlarına atfedilen diyaloglar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Adı geçen öğrenci ile bu tür bir görüşme dahi yapılmış değildir. Üniversitemizde kayıt yenileme işlemleri her yıl Eylül ayında yapılmakta olup, Mayıs ayı itibariyle bu noktada yapılabilecek herhangi bir işlem bulunmaması dahi haberin gerçek dışı olduğunu teyit etmektedir. Adı geçen öğrenciye üniversitemizden herhangi bir burs ödemesi yapılmadığı gibi, üniversitemize hiçbir zaman burs başvurusunda da bulunmamıştır. 2013-2014 öğretim yılında tam ücretli olarak kaydını yaptırdığından bursunun kesilmesi de söz konusu olmamıştır. 2014-2015 öğretim yılının başlamasından 9 ay sonra ve eğitim öğretim yılının sona ermekte olduğu bir dönemde böyle bir haberin yapılması düşündürücüdür. Üniversitemiz her türlü siyasi görüşün dışında faaliyetlerine Anayasa, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak devam etmektedir. Gerçek dışı haberle ilgili olarak yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızın bilinmesini isteriz. Ancak ilgili mevzuat uyarınca halen üniversitemiz öğrencisi olup, gerek üniversitemiz bilgi sisteminde gerekse de yükseköğretim bilgi sisteminde üniversitemiz öğrencisi olarak yer almaktadır."