Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Ferhat Kurtoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Hz. Peygamber'in Veda Hutbesinde, bin 400 yıl önce kadın haklarıyla ilgili yazılı kurallar koyulduğunu hatırlattı.
Atatürk'ün de kadınlara seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere pek çok hakkı kanunlara dayandırarak verdiğini belirten Kurtoğlu, "Başarılı çalışmalar yapan kadınlarımız ayrıca övünç kaynağımızdır. Yaşamı boyunca bir çok güçlüğe dayanan ve büyük sorumluluklar üstlenen kadınların toplumsal yaşama etkin bir biçimde katılmaları Türkiye Cumhuriyetinin en büyük hedefleri arasındadır" dedi.
Türkiye'nin, yaklaşık 4 yıldır ülkelerindeki iç savaş, zulüm ve yıkım sebebiyle yaklaşık 3 milyon Suriyeliyi misafir ettiğini anımsatan Kurtoğlu, "Türkiye, mazlum ve mağdur insanların yuvası olmuş, bugün de yine aynı şekilde mazlum ve mağdur milletlerin sığınağı olmuştur. Onların başlarını sokacağı yuvası olmuştur" diye konuştu.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat ise Suriyeli kadınların insanlığın yükünü sırtında taşıdığını söyledi. Sertpolat, "8 Mart'ı sadece Türk kadınlarıyla kutlaya bilirdik. Neden kutlamadık? Çünkü yanı başımızda ülkesine ateş düşmüş milyonlarca kadın çocuklarıyla ülkelerinden kaçtı ve ülkemize misafir olarak geldi. Şehrimizde de tahminen 83 bin Suriyeli kardeşlerimizin belki de yarısı kadın olan hanımefendileri kardeşlerimizi görmezden gelemezdik ve onlarla birlikte bu programı tertip ettik" ifadelerini kullandı.

HABER FOTOĞRFALARI


Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Gaziantep Bürosu Suriye Kadın komite üyelerinden Rima Hammud da kadın haklarına yönelik bir konuşma yaptı.
Çocuk gelişimcisi Hatice Çinğili Balatacı'nın da ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanun hakkında yaptığı bilgilendirmenin ardından, "kadın" temalı tiyatro gösterimi izlendi.