Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Kırkpınar alanında konuşma yaptığı sırada Suriyeli sığınmacılar tarafından protesto edildi.

10 günden bu yana Yunanistan sınırına geçmek isteyen sığınmacılara izin çıkmadı. Farklı noktalarda bulunan sığınmacılar Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı’na alındı. 2 bin civarındaki Suriyeli sınırı geçmek için bekleyişlerini sürdürürken Edirne Vali Dursun Ali Şahin tarafından bugün şehri terk etmeleri için süre verdi. Vali Şahin, 4 günden bu yana Kırkpınar alanında bekleyen Suriyelilerle konuşmak üzere alana geldi.

Alanda güvenliği sağlayan polis müdürleriyle bir araya gelen Vali Şahin, Suriyelilerin toplanması için kendi makam aracıyla anons yaptırdı. Şahin, polis yetkilileriyle görüşmesini sürdürürken Suriyeli sığınmacılar Kırkpınar çeşmesinde toplanmaya başladı. Eline megafonu alan Vali Şahin, 10 günden bu yana kendilerini misafir ettiklerini belirterek, “Bu misafirliğimizi ister beğenin ister beğenmeyin. Biz elimizden geleni sizler için yapıyoruz.” dedi.

Sığınmacılardan kendilerine inanmalarını isteyen Vali Şahin, “Ben bugüne kadar inandığımı ve savunduğum şeyin hep takipçisi oldum ve yaptım. Aranızda sosyal medyadan size bir takım yalan yanlış bilgiler geliyor. Bunu da biliyorum. Size devletin valisi olarak sesleniyorum. Bize inanın diyorum. Biz de sizinle beraber aynı secdeye gittik. Biz de sizinle beraber hep aynı şeyleri söyledik. Sizler sesinizi duyurdunuz. Değerli Başbakanımızla yetkilileriniz görüştü. Bu arkadaşlarınız görüştü. Video kanalıyla sizlere de izlettik.” şeklinde konuştu.

“Siz bize inanmıyorsunuz musunuz gibi sosyal medyaya inanıyorsunuz” diye seslenen Şahin, “Dünden itibaren bin 500 kişi buradan ayrıldı ve gitti. Belki de ulaşacakları yere gidiyorlar. Sizleri istediğiniz illere gönderelim diyoruz. Buna da razı gelmiyorsunuz. Bu direnmenin nedeni nedir bir türlü anlayamıyorum.” diye konuştu.

Vali Şahin, sığınmacılardan bir an önce kaydını yaptırarak, “Evli olanlar evine, evi olmayanlara devlet imkânı ile sizler, geçici olarak otellere yerleştireceksiniz. Gelin kendinize acımıyorsanız, çocuklarınıza acıyın. Gidin sizlerin bir çocuğunun Türkiye’de evinizin olduğunu biliyoruz. Lütfen kaydınızı yaptırın.” açıklamasını yaptı.

Edirne Valisi Şahin konuşmasını sürdürürken Suriyeliler slogan atarak alanı terk etti. Bir yandan protesto devam ederken kalabalık arasında kalan Vali Şahin, güvenlik güçleri eşliğinde alandan ayrıldı.