Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 31 kişinin öldüğü, 104 kişinin yaralandığı terörist saldırıyı protesto için aktivist Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Meclis Üyesi Firdevs Akova, Erzurum'da çıplak ayakla yürüdü.

Erzurum'da aktivist Firdevs Akova, Yakutiye ilçesi Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı önünde çıplak ayaklı protesto gerçekleştirdi. Üzerine İngilizce 'Stop the war' yazılı tişört giyen Akova, her türlü terörist saldırıları protesto ettiğini ifade etti. Suruç'ta insanı yardım amaçlı bir araya gelen ve çoğu üniversite öğrencisi olan gençlerin hain bir saldırıda yaşamını yitirmesini lanetlediğini dile getiren Akova, "Kobani'ye yardım amaçlı bir araya gelen ve çoğu üniversiteli öğrencinin yer aldığı gruba yapılan bombalı saldırıyı kınıyorum. Aynı anda Adıyaman'da bir askerimiz şehit oldu. Ne oluyor? Neden oluyor bu olaylar? Neden insanlar karşı karşıya getiriliyor? Neden bu ülke savaşa çekilmek isteniyor? Ben Suriye'ye girmek istemiyorum. Dünyanın hiçbir yerinde savaşa girmek istemiyorum. Savaşlarda kadın, çoluk çoçuk 7'den 77'ye katledilmesini istemiyorum. Bu ülkede yeterince kan aktı, yeterince insanlar karşı karşıya getirildi. Dünyada insanlarla özgürce, bağımsız yaşamak istiyorum. Savaş istemiyoruz bu ülkede ve dünyanın hiçbir yerinde doğa, insan katliamı istemiyorum." dedi.

Akova, eyleminde yalnız bırakılmasının üzüntüsü yaşadığını da gözyaşları içerisinde dile getirerek, "Yoruldum artık. Bu ülke için bir şeyler yaparken tek başına olmak istemiyorum. Elimi arkaya uzattığımda elimi tutan olsun istiyorum. İnsanlığı savaşlardan kurtarmak istiyorum. Eylemlerde yalnız olmaktan yoruldum, insanlık adına." diye konuştu.

Akova, daha sonra çıplak ayaklarıyla vatandaşların meraklı bakışları arasında Havuzbaşı'dan tarihi Kongre binasına kadar yürüyerek, Suruç katliamını protesto etti.