Tahşiye grubuna kumpas kurulduğu iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında 20 polis hakkında gözaltı kararı verildi. Soruşturmanın ilk operasyonu basına yönelik yapılmış ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile birlikte 8 eski emniyet müdürü tutuklanmıştı.

Soruşturma kapsamında Tahşiye grubuna yönelik operasyonda görev aldıkları belirtilen polislere gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararı verilen 20 kişi arasında Tahşiye operasyonunda bir evde ele geçirilen bombada parmak izi olduğu belirtilen polisin de olduğu kaydedildi.

Bombada polisin parmak izinin çıkması daha önce de gündeme gelmiş ve arama sırasında eldivenlerin yıpranmış ve delinmiş olması nedeniyle polisin parmak izlerinin bombada çıktığı açıklanmıştı. Arama görüntülerinin de polisin ifadesini doğruladığı görülmüştü. Görüntülerde bir başka polisin arama yapana ‘sana başka eldiven vereyim’ demesi ve eldivenlerin değiştirilmesi de yer almıştı.

Gözaltına alınanlar arasında Tahşiyecilere yönelik istihbarat çalışması yapan polislerin de olduğu ifade edildi.

Soruşturma kapsamında ilk operasyon basına yönelik yapılmıştı. 14 Aralık 2014'te yapılan operasyonda Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda isim gözaltına alınmıştı. Dumanlı serbest kalırken, Karaca tutuklanmıştı. Soruşturmada halen Karaca ile birlikte 8 eski emniyet müdürü tutuklu bulunuyor.

2009- 2010 yılında yapılan Tahşiye soruşturmasında haklarında dava açılan sanıkların yargılanmasına da devam ediliyor.