Büyük Taksici buluşması adı verilen toplantıda bir araya gelen taksiciler, iktidar ve muhalefet partisi milletvekillerine dertlerini aktardı. Esnaf, taksicileri korumak amacıyla çıkarılan korsan yasasının taksicileri vurduğunu belirterek sorunlarının çözümü için yardım talebinde bulundu.

WOW Airport Hotel'deki buluşmaya Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Meral Akşener, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sivas Milletvekili Ali Turan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz ve çok sayıda taksici esnafı katıldı.

Korsan taksiyle mücadele verdiklerini, bıkmadan usanmadan hem iktidar hem de muhalefet partilerine dertlerini anlatmaya çalıştıklarını belirten İstanbul Taksi Sahipleri Derneği Başkanı Fahrettin Can, "Çıkan korsan yasası da aslında taksici esnafını korumak için çıktı. Ama maalesef en çok taksici esnafı mağdur oldu. Kanunun tanımında ilgili belediyeden gerekli belgeleri alamayanlar 60 gün trafikten men edilerek para cezasına çarptırılır denilmektedir. Emniyetimiz ruhsatında taksi yazan aracın, orijinal anadan doğma taksi bu, vizesi geçmiş diye 60 gün trafikten men ediyor ona korsan muamelesi yapıyor. Taksiciye eksik evraktan korsan muamelesi yapılıyor. Bize gelen bilgi 220 aracın bağlı olduğu yönünde. Bu kanun maddesi bir genelge ile düzeltilemez mi bu kadar zor bir şey mi bu. Bir taksinin iki ay bağlanması ne demek o adamın belinin kırılması demektir. Sizden istirhamımız bu yanlışlığın bir an önce düzeltilmesidir." diye konuştu.

Ticari plaka alım satımlarında büyükşehir belediyesinden aldıkları tahsislerin 2 aydır durdurulduğunu bu durumun da ticari taksi plakalarının değerini düşürdüğünü dile getiren Can, çağrı merkezlerinin tek firma tarafından işletilmesi, şoförlerin günlük yevmiye ile çalışmasına rağmen taksilere pos kartı getirilmesinin kendilerini zor durumda bırakacağını aktardı.

Milletvekilleri Ali Özgündüz ve Ali Turan'ın ardından kürsüye çıkan Meral Akşener ise İstanbul'da 18 bin 500 taksi olduğunu 4 ile çarpıldığında 1 milletvekili seçilebilecek sayıya ulaşıldığını belirterek, "İstanbul'da aşağı yukarı 75 bin seçmenle 1 milletvekili seçiliyor. Demek ki isterseniz zorlarsanız, taksinize binenleri de ikna ederseniz asgariden 2 milletvekilliğine malolursunuz veya eklersiniz." diye konuştu.

Taksicilerin sorunlarının çözümü adına kendisinin birlikte hareket etmeye hazır olduğunu açıklayan Akşener, şunları söyledi: "Yapılacak iş şu randevularımızı alalım ilk önce büyükşehir belediyesine bir temsilci grubuyla gidelim. İçişleri Bakanı değiştiğinden artık yeni yasa yerine uygulamanın değiştirilmesi lazım. Konuşun aranızda ben hazırım. Gideriz. Ondan sonra çözüm varsa oylarınız helaldir, çözmüyorlarsa o zaman hep beraber görüşürüz.

Toplantının sonunda, konuşmacılara taksi maketi hediye edildi.