Yozgat Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü tarafından yapılan tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda Osmanlı Dönemine ait tarihi eser ele geçirildi olayla ilgili 10 şüpheli gözaltına alındı.

Polis ekipleri, yaptıkları çalışma doğrultusunda, S.E, F.B, H.K,Y.A, S.Ü, Y.E.K, F.B, E.B, F.M.B, M.B. isimli şüphelilerin ellerinde bulunan tarihi eserleri satmak amacıyla pazar arayışı içerisinde bulunduklarını ve şahısların kiralık olarak sürekli ikamet ve oto değiştirdikleri yönünde bilgilere ulaştı. Ekipler, Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde il merkezinde iki ev ve iki araca, Sorgun İlçesinde ise 4 ev ve bir işyerine düzenledikleri operasyonda toplam 108 adet Osmanlı dönemine ait altın sikke, suçtan elde edildiği değerlendirilen 14 bin TL para, 25 adet gümrük kaçağı cep telefonu, 26 adet farklı şahıslar adına kayıtlı bir kısmı kullanılmış, bir kısmı kullanılmamış sim kartlar ve bir adet kılıç şeklinde kesici alet ele geçirdi.

Polis ekipleri olayla ilgili S.E, F.B, H.K, Y.A, S.Ü, Y.E.K, F.B, E.B, F.M.B, M.B isimli şüphelileri gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.